El Parc Central d’Igualada tindrà un skatepark de tipus “bowl”

124

L’opció del tipus bowl ha estat la més votada entre els prop de 1.400 joves que han participat en el procés per decidir quina mena d’skatepark s’instal·larà al Parc de l’Onze de Setembre, al costat del Central. Aquesta opció ha rebut 855 vots, xifra sensiblement superior als 434 vots assolits per l’opció street.

La regidora d’Acció Social i Habitatge, Carme Riera, ha valorat especialment la bona participació, que demostra que “el jovent se sent implicat en els projectes que tenen relació amb les seves necessitats, en aquest cas amb el seu lleure. Per tant, la primera bona notícia és que ha estat un procés participatiu participat”.

Pel que fa al resultat concret i a la seva gestió, Riera ha destacat que “és evident que hem rebut l’encàrrec que el nou skatepark sigui bàsicament del tipus bowl, però tampoc volem menystenir la notable quantitat de joves que ha votat per l’opció street, així que aquesta tipologia també tindrà presència –òbviament més reduïda- en la futura instal·lació. Crec que d’aquesta manera donem una resposta adequada a la demanda que els joves ens han fet a través d’aquest procés participatiu”.

D’aquesta manera es culminarà el camí obert el 2018, quan l’Ajuntament va iniciar un procés participatiu per definir com havia de ser l’ampliació del Parc Central, que destinava una part al joc i al lleure d’infants i joves. Aquest procés va anar especialment adreçat a escoles, instituts, entitats i famílies, que van fer propostes per decidir com havia de ser el Parc Onze de Setembre, ubicat a l’illa del costat de l’Hospital.

Un cop finalitzat el procés participatiu, l’equip d’arquitectes ha estat dissenyant el Parc en funció dels resultats obtinguts, i el projecte preveu destinar una parcel·la de 1.800 m2 a la instal·lació d’un skatepark. Aquesta instal·lació formarà part d’una àmplia zona, amb uns 25.000 m2, que es transformarà en un espai amb jocs singulars i elements paisatgístics atractius que combinin joc, natura i esport per a un públic familiar.