Una embarcació igualadina, la més ràpida de la Transsegre

692
ACN – La Transsegre 2019 ha tancat la 35a edició de la festa superant l’amenaça de pluja de diumenge. El tram d’arribada a Balaguer des de Gerb ha comptat amb 249 embarcacions i més de 1.800 participants. La singular baixada d’embarcacions casolanes ha recuperat aquest any el recorregut tradicional, tenint en compte que l’any passat es va escurçar per l’elevat cabal del riu. Des de divendres, la festa s’ha viscut dins i fora del riu, ja que la programació de concerts ha tingut com a cap de cartell el grup de rock Buhos, que va actuar dissabte a la nit.
foto: ACN
L’organització està satisfeta perquè les xifres d’aquest 2019 han superat les del 2018. A més, també han volgut destacar el gruix de gent que ha participat de l’activitat nocturna de la Transsegre, amb els concerts com el del grup Buhos aquest dissabte. La preocupació per la pluja hi va ser però, segons Llobera, si el lema de la Transsegre és ‘mulla’t el cul’, tant se val “d’on vingui l’aigua”, bromejava.
Una embarcació igualadina, la més ràpida
La primera embarcació en arribar va ser igualadina, amb una bicicleta que, segons va explicat un dels seus tripulants, Pep Margarit, participava a l’acte per cinquè any consecutiu. “Tot i que ens quedi lluny, hi volem ser”, sentenciava. Margarit va explicar que dissabte havien bolcat l’embarcació, però que la van posar novament dreta i així van poder seguir.

A banda la vessant més competitiva també es premiava les embarcacions més originals. El pòdium l’han completat ‘La Ramona’, un flamenc rosa gegant, ‘Megalodon’, un gran tauró blau i, per últim, l’embarcació Joc de Trons, que ha simulat la travessia de la protagonista, Daenerys Targaryen, cap a terres de Ponent.