13.2 C
Igualada
Diumenge, febrer 28, 2021

Simulació d’un accident al túnel del Bruc: ferits, incendis, bombers i serveis d’emergència

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat i el Ministerio de Fomento han organitzat aquesta passada nit un simulacre d’accident i incendi a l’interior del túnel del Bruc, a l’Autovia A-2.
L’objectiu principal del simulacre ha estat provar l’activació i avisos previstos al Pla d’Autoprotecció (PAU) del túnel; practicar i valorar les actuacions i comunicacions entre els diferents actuants i el personal del túnel; a més de comprovar el correcte funcionament de la ventilació del túnel.
L’exercici ha consistit en dos accidents, el xoc d’un camió amb un vehicle i un segon accident entre dos turismes, amb vessament de combustible i posterior incendi. A causa de l’accident, s’ha simulat que 12 persones han resultat afectades, algunes de les quals atrapades a l’interior dels seus vehicles. Sis de les persones ferides en l’accident han estat traslladades a l’Hospital d’Igualada.
El centre de control, en detectar l’accident, ha avisat al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil de la Generalitat. En rebre l’avís, s’han mobilitzat tots els efectius d’emergències necessaris per resoldre la situació.
Els Bombers de la Generalitat han activat 9 dotacions: 5 vehicles d’aigua, 2 vehicles lleugers de comandament i coordinació, 1 furgó de salvament i 1 punt de trànsit. Els efectius han treballat per excarcerar les víctimes atrapades a l’interior dels vehicles, per contenir la fuita de combustible i extingir possibles incendis o explosions generats per l’accident. En tot moment els Bombers han analitzat els riscos associats a l’emergència per coordinar l’actuació dels cossos operatius participants.
Els Mossos d’Esquadra han participat en el simulacre amb dues dotacions de trànsit, una dotació de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia i el Cap de torn de trànsit. Els Mossos s’han encarregat de la gestió policial de l’accident i la regulació del trànsit, com el tall de la circulació en els dos sentits i la desviació dels vehicles pel Coll del Bruc mentre ha durat el simulacre.
El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha estat l’encarregat de l’assistència sanitària als 12 afectats (tots ells figurant voluntaris, alumnes de Tècnic/a en Emergències Sanitàries –TES de l’escola JOVIAT) ocasionats per l’accident, activant el procediment d’actuació per incidents de múltiples víctimes (IMV).
La Central de Coordinació Sanitària del SEM (CECOS), ha estat l’encarregada d’activar les unitats per a l’assistència i de coordinar l’alerta i destinació de pacients a hospitals i centres sanitaris de la zona. En la primera fase s’ha realitzat un primer triatge dels ferits a la zona de l’impacte segons la gravetat, i un segon al Punt Mèdic Avançat, àrea sanitària habilitada i gestionada per personal del SEM, on s’ha elaborat la llista d’afectats amb la filiació. En una fase posterior, s’ha realitzat una roda d’evacuació dels afectats que així ho han requerit a l’Hospital d’Igualada.
Per atendre l’emergència, el SEM ha desplaçat al lloc de l’incident 1 Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR), 2 Unitats de Suport Vital Avançat (SVA), una amb metge/ssa, infermer/a i Tècnic/a en Emergències Sanitàries (TES) i una altra amb infermer/a i Tècnic/ca (TES) i 3 unitats de Suport Vital Bàsic dotades amb 2 Tècnics en Emergències Sanitàries (TES). Tot el personal assistencial participant està adscrit a la Unitat Territorial del SEM de Catalunya Central i han participat en l’exercici de forma totalment voluntària. A banda de les unitats operatives, també hi ha assistit com observador un comandament del SEM.
Protecció Civil de la Generalitat ha comptat amb el personal propi de la sala del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i amb el tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil a la Catalunya Central.
Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir