14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Un grup d’entitats igualadines critica durament la col·laboració entre l’Ajuntament i Airbnb
U

Publicitat

Si ahir dijous AirBnb aterrava a Igualada amb una gran esdeveniment sobre el turisme sostenible, aquest matí apareixia una comunicat d’un grup d’entitats d’Igualada en suport al veïnat, integrada, entre altres per Arran, CGT Anoia, la Coll@nada o la PAH Anoia. En aquest comunicat, amb diversos punts, les entitats critiquen AirBnb com un dels responsables de l’augment del lloguer, que ha pujat un 37% des del 2014, i de la qual diuen que “és una empresa que està utilitzant l’habitatge no pas com un dret, sinó com un negoci”.

Les entitats critiquen la col·laboració del govern de Marc Castells amb la multinacional, perquè, diuen, “mentre els jutjats d’Igualada van executar 828 desnonament entre 2013 i 2017, l’Ajuntament d’Igualada no ha construït cap pis de lloguer social per manca de voluntat política”.

Així, les entitats signants, recorden que segons la llei catalana del dret a l’habitatge, l’any 2028 la capital de l’Anoia hauria de tenir més de 2.000 habitatges destinats a una funció social i lamenten que actualment només n’hi hagi 170.

El comunicat acaba assegurant que “no tolerarem que Airbnb parli de Turisme Sostenible, quan porta anys fent fora a les veïnes dels seus barris, sent responsable de l’augment del preu del lloguer i destrossant el teixit social de les ciutats”

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies