16.6 C
Igualada
Dilluns, 25 setembre 2023

Un article de

Trucharte exigeix als bancs atenció personalitzada a les persones vulnerables
T

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha fet arribar una carta a totes les entitats bancàries del municipi per recordar-los els compromisos acordats entre el govern de l’estat i la banca que impliquen recuperar l’atenció personalitzada adreçada a persones grans o vulnerables.

L’alcaldessa de Vilanova, Noemí Trucharte, explica que “els darrers mesos s’han rebut a l’Ajuntament reiterades queixes de veïns i veïnes que han posat de manifest la necessitat d’adaptar els serveis bancaris a les persones que poden quedar excloses del servei de la banca electrònica. Són moltes les persones que no poden fer ús d’aquest servei, bé per limitacions o falta de competències en la matèria, bé per malaltia o per altres dificultats”.

Per això, des de l’Ajuntament s’ha adreçat una missiva a les sucursals bancàries del municipi on es demana que es revisin els protocols i es recuperi l’atenció personalitzada amb la màxima celeritat per garantir una atenció adequada a la gent gran i altres col·lectius vulnerables.

L’acord signat entre el govern de l’estat i les associacions de la banca inclouen l’atenció personalitzada entre les 9:00 i les 14:00 h per al servei de caixa; la preferència d’atenció a les persones de 65 anys o més i les persones amb discapacitat en cas d’alta afluència d’usuaris a les oficines; la formació específica del personal de les entitats financeres per a l’ús d’un llenguatge senzill i entenedor així com el reforç de l’educació financera, digital i de prevenció del frau en aquest col·lectiu.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🎾 El projecte de Ca La Patxeca: #Jorba podria tenir un nou complexe esportiu 👉https://veuanoia.cat/el-projecte-de-ca-la-patxeca-jorba-podria-tenir-un-nou-complexe-esportiu/

Es tracta d'una empresa amb seu a #Barcelona que vol créixer, i que sol·licita executar el projecte en aquesta ubicació

👏 Els @moixiganguers fan història a #Reus descarregant el primer pilar de 6 👉https://ow.ly/97Iy50POWiB

La colla va fer història aconseguint la millor actuació de la temporada i un fet històric

3