Tres batlles anoiencs formen part del Consell dels Governs Locals
T

11 de febrer de 2022

El passat 1 de febrer es va constituir el Consell de Governs Locals de Catalunya en un acte celebrat a l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta de l’òrgan de representació de municipis i vegueries a les institucions de la Generalitat i actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. El Consell de Governs Local està integrat per 100 alcaldesses i alcaldes, entre diversos alcaldes de la comarca com Meritxell Baqué (CUP), alcaldessa de Vallbona d’Anoia, Noemí Trucharte (PSC), alcaldessa de Vilanova del Camí i Salvador Vives (ERC), alcalde de Capellades. Trucharte és a més a més, membre de la seva comissió permanent.

La funció del consell serà representar els municipis i les vegueries en les institucions de la Generalitat. La seva finalitat serà defensar l’autonomia local davant totes les institucions i òrgans l’activitat legislativa dels quals afecti els ens locals de Catalunya i participar en la tramitació parlamentaria de les iniciatives legislatives que afecten les administracions locals.

El Consell de Govern Locals té una vigència que coincideix amb cada legislatura, la seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals, de manera que es dissoldrà amb la finalització de l’actual (maig de 2023), i es constituirà de nou quan comenci la nova. Durant aquest temps treballarà per redactar el seu reglament i per dotar-se dels mitjans materials i econòmics necessaris per desenvolupar la seva tasca i ser una eina útil per al món local.

En l’acte que va presidir la Consellera Laura Vilagrà Pons ha recordat que el Consell de Governs Locals és un òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. “És una eina, per a nosaltres el Govern de la Generalitat, estratègica, però també d’equilibri territorial que evidentment escoltarà amb atenció, amb respecte, el que ens dieu i dotarà dels recursos i les eines que faci falta per tirar endavant aquesta reactivació”, ha apuntat.

Després de diversos anys amb aquest òrgan inactiu des de la conselleria ha remarcat que és una prioritat de país perquè no es tracta només de reprendre el que vam deixar el 2015. Entenem que és una nova etapa de donar veu als municipis grans, mitjans, petits, metropolitans, micropobles i de reforçar les institucions. Les que estan més properes a la ciutadania.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta