Tots els anoiencs afectats per ERTO’s, per pobles i sectors

0
1140

La setmana passada us explicàvem quina era la situació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) de l’Anoia en comparació amb la resta del país. En aquesta ocasió, us oferim les dades de tots els municipis de la comarca, de manera que es pot observar fàcilment d’on provenen els 1.547 expedients i els 9.973 treballadors afectats a la comarca. Les dades corresponen a 1 de maig, procedents del departament de Treball.

Així, veiem que a Igualada hi han presentats 793 expedients que afecten 5.165 treballadors d’empreses ubicades en el seu terme. A destacar també Piera, amb 106 expedients acceptats, i 426 afectats, o Vilanova del Camí, amb 96 Ert’os i 436 persones afectades. Altres municipis on hi ha molt personal inclòs en un expedient són la Pobla de Claramunt (659), Òdena (846) o Calaf (403), òbviament perquè són municipis amb polígons industrials que registren força activitat en un període habitual. En canvi, a Bellprat no hi ha cap afectat, i a Argençola, Castellfollit de Riubregós, Copons, Orpí, Pujalt, Miralles o Veciana els resultats són irrisoris.

Elaboració pròpia a partir de les dades a 1 de maig, del departament de Treball de la Generalitat.

Aquestes xifres ens permeten veure que el sector amb més treballadors afectats pels expedients és la indústria manufacturera (3.233), seguit del comerç (1.713) i l’hostaleria (1.203), i, a més distància, la construcció (679) i les empreses administratives i auxiliars (676).

Compartir