Tota l’oposició excepte el PP aprova una moció per pressionar i substituir el servei de Monbus

230

El ple de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar dimarts una moció de suport als usuaris de la Hispano Igualadina-Monbus, a instàncies del grup municipal d’Esquerra Republicana. El text presentat pels republicans recollia els centenars de queixes dels usuaris d’aquest servei de bus, que han vist com darrerament les incidències i els problemes en la línia no han fet més que créixer.

hispano-igualdina-veuanoiaParal·lelament, la moció demanava a la Generalitat que “elabori un informe jurídic” sobre el cost que suposaria rescatar la concessió de la que actualment gaudeix Monbus amb la Generalitat. Alhora el text també demanava al Departament de Territori i Sostenibilitat que mentrestant inspeccioni els autobusos de l’empresa gallega per tal de revisar l’estat tècnic dels vehicles ja que “les queixes i les constatacions sobre el mal estat del vehicles que hi ha en aquesta línia no es poden deixar passar. La seguretat dels usuaris és l’aspecte més important pel bon servei, no només els horaris… I per això es demana que es pugui procedir a inspeccionar seriosament els vehicles de l’empresa gallega, més enllà de mirar si tenen la ITV passada o no…” i, si fos necessari, “inhabilitar aquells que puguin suposar un perill de seguretat pels usuaris”, una preocupació motivada arran de les denúncies que van fer els propis treballadors de la Hispano Igualadina el passat 2014 alertant que Monbus els obligava a dur a terme “pràctiques il·legals posant en perill la seguretat dels viatgers”. El text presentat reclamava a l’Ajuntament d’Igualada que exercís “un control exhaustiu a través d’aquest contracte-empresa i de tots els mecanismes i instruments a l’abast d’aquest Ajuntament”.

Des de les files republicanes asseguren que “el desastrós servei que ofereix la Hispano Igualadina-Monbus és un problema endèmic que s’ha de solucionar immediatament. El número de denúncies pel mal servei creix dia rere dia” així com asseguren que “cal voluntat política per tal d’aconseguir solucionar d’una vegada per totes els greuges que ens provoca la Hispano als nostres ciutadans i a la ciutat”. Finalment auguren que el rescat de la concessió és “l’única” solució viable ja que l’empresa presenta mostres “evidents” de mala praxis, com per exemple que el propietari de Monbus, Raul López, està imputat per “suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capital”, entre d’altres acusacions.