Tornen els castells de vuit dels Moixiganguers

516

moixiganguersDesprés de tres actuacions sense castells de vuit, els Moixiganguers d’Igualada tenien ganes de tornar a demostrar a plaça el bon nivell dels assajos i aquest diumenge a Barcelona, a la Festa Major del Baix Guinardó, van descarregar un tres de vuit de postal, acompanyat del quatre de vuit i del set de set.

 

L’actuació no va començar del tot bé pels morats, que van desmuntar el tres de vuit de primera ronda després d’alguns problemes als pisos superiors, però el castell havia anat molt bé fins l’entrada dels dosos i això donava confiança a la colla. En la ronda de repetició van optar pel set de set, que van descarregar sense problemes, i l’objectiu dels vuit pisos es mantenia. En segona ronda els Moixiganguers hi van tornar amb el tres de vuit i l’execució va ser impecable: sòlid a la pinya, hi havia unes 150 camsies morades a plaça, sense perdre les mides al tronc i una canalla àgil. Tot plegat va permetre descarregar un tres de vuit de postal, ràpid i sense grans dificultats, era el segon tres de vuit de l’any. A tercera ronda els igualadins van arrodonir la diada amb el quatre de vuit, el tercer d’aquest moixis2016. El castell va començar molt bé, però a partir de la carregada i amb algun dels pilars perdent la posició, als morats els va tocar demostrar que també són capaços de defensar els castells quan es compliquen, i el van poder descarregar sense més nervis del compte. Van arrodonir la diada amb un vano de cinc de comiat.

 

Els amfitrions, els Castellers de la Vila de Gràcia, van demostrar el seu bon estat de forma descarregant la torre de vuit amb folre, ràpida i segura, el set de vuit i el nou de set amb una enxaneta. Els castellers de Badalona completaven el programa, i amb baixes d’última hora van haver de conformar-se amb el tres i el quatre de set i el quatre de set amb l’agulla. Després de l’actuació, els micacos van alçar un pilar de quatre en rebuig a l’assassinat per violència masclista d’aquest dissabte a Badalona.

Aquest ha estat un cap de setmana intens per als Moixiganguers, després d’un multitudinari assaig, divendres a Cal Tabola, on els igualadins van poder treballar totes les posicions del tres de nou amb folre, amb una xerrada tècnica sobre les característiques d’aquest castell i proves de tronc, pinya i folre. La propera actuació dels Moixiganguers serà novament a Barcelona, aquest diumenge 19 de juny a la Festa Major del Fort Pienc, on actuaran amb els Castellers de la Sagrada Família i els Marrecs de Salt. La setmana següent, del 23 al 26 de juny, els igualadins viatjaran a Lecco per portar els castells a la ciutat italiana agermanada amb la capital de l’Anoia.