19.7 C
Igualada
Dilluns, 2 octubre 2023

Un article de

Sentència pionera: un jutge d’Igualada obliga al Banc Popular a tornar els diners a una clienta per la compra d’accions
S

Una veïna d’Igualada podrà recuperar els 12.462 euros invertits el 2007 a la compra d’accions del Banc Popular després que un jutge, en una sentència pionera, hagi anul·lat aquesta adquisició, en considerar que la dona no va ser informada correctament de la transacció.

El jutjat de primera instància d’Igualada estima així la impugnació dels contractes de compra de les accions d’aquesta entitat bancària, subscrits el 2007, i condemna al Banc Santander (que va absorbir al Popular) a retornar la quantitat que es va destinar a la compra d’aquestes, a més dels interessos corresponents.

El despatx Vallverdú Advocats, que ha portat el cas, ha assegurat, en un comunicat, que es tracta d’una sentència pionera a Espanya, perquè per primera vegada un jutjat anul·la adquisicions d’accions del Banc Popular i, amb això, obre la porta a altres afectats. En la sentència, el titular del jutjat d’instrucció número 1 d’Igualada considera demostrades la “poca solvència” i la “nul·la informació veraç als seus clients” de l’entitat bancària. El jutge assegura que la veïna d’Igualada “no tenia experiència i coneixements financers comptant amb estudis bàsics i un perfil minorista conservador”, i assenyala que el banc no la va informar de “la realitat comptable de l’entitat” ni del risc real de pèrdues. També especifica que la dona no havia invertit els seus estalvis en cap producte de risc, tenint invertits els mateixos en un dipòsit a termini fix.

Rubén Cueto, soci de Vallverdú Advocats, ha destacat que la sentència “acredita que el Popular ja no reflectia la seva imatge fidel des del 2007”, el que, al seu parer, “obre la possibilitat a tots els afectats a recuperar el perdut abans de que el termini prescrigui “.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca