Rescatat amb èxit l’igualadí que s’havia accidentat en una cova del Pallars
R

21 de juny de 2015

cova2Els Bombers de la Generalitat han aconseguit rescatar aquest diumenge l’espeleòleg accidentat a la cova d’en Cuberes, a la Conca de Dalt (Pallars Jussà). L’home, que va caure ahir d’una alçada de sis metres, està conscient i ha estat traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Els Bombers van rebre l’avís ahir dissabte a les 17.54 hores, i el rescat s’ha perllongat durant tota la nit i aquest diumenge per les dificultats per accedir al lloc de l’accident, a unes tres hores de l’entrada de la cova, en una zona coneguda com el Pou Rodó.

Segons les primeres informacions, l’home, de 45 anys i veí d’Igualada, està conscient i té les constants estables, i hauria caigut des d’una altura d’uns sis metres. En el moment de l’accident es trobava amb quatre acompanyants.

En el rescat, hi han actuat un total de 19 efectius del Grup d’Actuacions Especials (Grae), un metge i un infermer del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), set espeleòlegs de la Federació Catalana d’Espeleologia, que han fet tasques de suport i avituallament a l’interior de la cova. També hi han col·laborat els quatre companys del ferit. Avui diumenge s’han afegit al dispositiu vuit efectius de la Unitat de Muntanya i quatre de la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta