Recull de l’actualitat informativa de l’Acadèmia Igualada
R

12 de juny de 2018

Erasmus amb diversos països europeus

El nostre centre participa dins el projecte Erasmus +: Eurotrading: young entrepreneurs on the move. Al llarg del curs hem estat nosaltres els que hem visitat altres països europeus, i en aquesta ocasió ens han visitat mestres i alumnes d’Alemanya, Grècia, Anglaterra, Irlanda i Polònia.

Durant l’última setmana de maig aquests mestres i alumnes de diferents països europeus van conèixer l’escola i van fer activitats a l’Atelier, van visitar l’Ajuntament d’Igualada, Barcelona i diferents llocs emblemàtics com la Sagrada Família, el Parc Güell i el Camp del Barça! També van visitar Tarragona i Vilanova i la Geltrú. Dins el marc del projecte, els mestres i alumnes van fer activitats relacionades amb l’emprenedoria, entre elles la Fira on cada país va vendre els seus productes!

Una experiència fantàstica!

Alumnes d’Educació Infantil fan una obra de teatre de titelles

Les alumnes de 1r de CFGS d’Educació Infantil van acabar la setmana passada el curs amb una obra de teatre de titelles. Després de tot un any treballant les diferents formes d’expressió van haver de combinar aquestes en un treball final.

Per introduir-nos primer en el món del teatre van rebre una xerrada molt pràctica de la mà de l’actriu Clara Dalmau, de la companyia el Príncep Totilau, on les alumnes van aprendre a interaccionar i a fer ús dels titelles.

Després, en petits grups, van plantejar la seva obra, proposant i repartint els personatges que necessitarien. Cada alumna es va encarregar de fer-ne un amb paper maixé, aconseguint així uns titelles molt elaborats i originals!

Finalment van poder representar unes divertides obres teatrals amb les quals han treballat una vegada més l’expressió oral, musical i gestual, i amb les que han aconseguit donar vida a aquests fantàstics titelles!

Xerrada dels Mossos d’Esquadra sobre els perills d’internet

Les xarxes socials s’han convertit actualment en un factor indispensable de comunicació entre els joves en les que és necessari estar presents per a poder socialitzar-se amb els iguals. Però és en aquests moments, quan els nostres fills i filles necessiten una utilització segura i adequada d’internet i de les xarxes socials i saber quins són els perills més freqüents als que estan o estaran exposats per actuar de forma positiva amb ells. Per aquest motiu ens va visitar a 1r d’ESO una Mosso d’Esquadra per alertar-nos i fer més segura la nostra utilització de les xarxes telemàtiques.

L’experta en va explicar que encara que en un principi tot semblen avantatges també poden ser de vegades una font de problemes. L’adolescència és una etapa difícil en la que els joves són molt vulnerables i corren un autèntic risc quan entren en les xarxes socials sense conèixer amb exactitud els seus perills. El principal perill per als adolescents es deu a la poca importància que solen atorgar a la privacitat. Moltes vegades comparteixen fotografies i dades personals sense prendre cap tipus de precaució exposant-se amb això a molts de problemes.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta