Recull d’activitats del mes de gener dels alumnes de l’Escola Pia
R

portada La Veu 22 abril 2016 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
1 de febrer de 2017

A P5 treballem els diables de la Festa Major

Els Koales de P5 estem treballant els diables de la Festa Major.

Després de conèixer algunes característiques sobre els seus vestits i accessoris, hem començat a fer màscares amb guix. Ens estem ajudant els uns als altres perquè quedin xulissimes. Quan les tinguem totes fetes les pintarem i decorarem per fer moooolta por!!!

Curset de Primers Auxilis a 4t d’ESO

Els alumnes de 4t ESO de l’Escola Pia d’Igualada vam tenir un curset de primers auxilis de 4 hores. El curset consistida en dues hores de teoria i dues de pràctica.

En la part teòrica, ens van explicar les maneres de com actuar davant d’una situació crítica fent servir diferents tècniques com ara l’RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar), PLS (Posició Lateral de Seguretat) i com utilitzar el DEA o DESA (Desfibril·lador Exterior Automàtic o Semiautomàtic). Tot comença amb el PAS (Prevenir, Avisar i Socórrer).

En la part pràctica, cada un de nosaltres vam poder aplicar els coneixements impartits a la part teòrica amb el suport d’uns maniquins i amb les directrius d’uns professionals, que ens van transmetre calma i tranquil·litat en tot moment, evitant que ens poséssim nerviosos.

Estem molt satisfets i agraïts per haver adquirit coneixements que ens poden ser útils al llarg de la nostra vida.

Exalumnes visiten i orienten a alumnes de batxillerat

Avui, els nois i noies de 2n de batxillerat han rebut la visita d’exalumnes que estan cursant estudis superiors universitaris o de cicles de grau superior. Aquests alumnes els han explicat com són els seus estudis, quins canvis han experimentat a l’entrar a la universitat i els han animat a seguir estudiant per tal d’assolir els seus objectius.

La xerrada forma part de la programació de tutoria de 2n de batxillerat des de fa anys i s’emmarca dins de l’àmbit d’orientació acadèmica i professional.

En un futur pròxim, seran els actuals alumnes els qui explicaran les seves experiències a la resta de companys i companyes d’altres cursos.

L’Escola Pia aposta per la FP Dual com un sistema formatiu de qualitat

Antoni Burgaya, secretari general de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya, juntament amb Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, han fet oficial aquest dimecres l’adhesió de l’Escola Pia de Catalunya com a institució a l’Aliança per a la Formació Professional Dual.

 

L’Escola es mobilitza per celebrar el DENIP

Avui dilluns 30 de gener hem celebrat a l’escola la diada del DENIP, coneguda també com a dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, des dels més petits fins als més grans.

Durant el matí els alumnes fan activitats relacionades amb el tema de la diada, entre elles un colom de la pau humà, per aquest motiu s’ha demanat a cada cicle una samarreta de diferent color.

En relació amb aquesta diada i fins el 10 de febrer podrem gaudir de l’exposició fotogràfica DRET A VIURE… Refugiats sense refugi d’Isabel Casas. Es tracta d’un reportatge fotogràfic fet a partir d’una experiència de voluntariat a tres igualadines amb refugiats a l’Illa de Lesbos durant el passat mes de febrer. Aquesta estarà situada al Claustre de l’Escola.

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració.

El nostre equip guanyador de la fase territorial de la IV edició de la Copa Cangur

Aquest dijous, 26 de gener, alumnes de 2n i 3r d’ESO han participat a la IV Copa Cangur organitzada per la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques) a l’IES Pere Vives. En aquesta ocasió, han participat 13 equips formats per 7 alumnes dels quals 5 equips eren alumnes de l’IES Pere Vives, 2 de Maristes i 6 de la nostra escola.

Aquesta activitat es basa en la resolució d’una sèrie de problemes, de diferent dificultat, treballant en equip. Els equips estaven formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO barrejats, podent haver-hi com a màxim 4 alumnes de 3r per equip. És un concurs dinàmic, on la puntuació de cada problema depèn de la dificultat del mateix i del temps de resolució que es dediqui en el procés. Amb activitats d’aquest tipus es vol fomentar el raonament lògic, així com l’interès per l’àmbit de les matemàtiques.

En aquesta edició l’equip de la nostra escola format pel Nil Puiggròs, Nil Cervera, Victor Olivan, Berta Martí, Jordi Pelfort, Robert Creixell i Pau Caelles, van guanyar la fase territorial classificant-se per la final de Catalunya que es celebrarà a Mataró l’1 de Març. Enhorabona!!

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta