5.4 C
Igualada
Divendres, novembre 26, 2021

Prevaricadors

Jaume Singla

 

Prevaricación. (Del lat: prevaricatio, onis) f. Der. Delito consistente en dictar a sabiendas una resolución injusta una autoridad, un juez o un funcionario. Així és com defineix el diccionari de la Real Academia de la Lengua Española el delicte de prevaricació.
Prevaricar. V. Intr. Algú, desviar-se del propi deure, mancar a la obligació del càrrec que exerceix. Aquesta segona és la definició de prevaricar que contempla el diccionari de la Llengua Catalana del IEC.

Hi poso les definicions exactes perquè soc de l’opinió que dins del sistema judicial espanyol hi ha alguns jutges prevaricadors. Un cas claríssim és el jutge Llarena. Fins ara tenia l’opinió que Llarena havia comès prevaricació amb tot el cas dels presos polítics catalans. Aquesta opinió s’ha vist reforçada durant les 41 jornades que portem del judici que es comet al Tribunal Supremo, on els drets dels presos estan sent –en la meva opinió- violats.

Em sap tan greu, veure maltractats als legítims representants del govern de la Generalitat, que no em puc estar de manifestar la meva protesta en forma d’escrit. Això fins a dimecres passat, podia ser únicament una opinió, però des de dimarts amb la resolució de l’Audiència de Madrid i des de dimecres amb la notificació oficial que Junqueras, Sànchez, Rull i Turull són diputats a Cortes Españolas i que Raül Romeva és senador, que tots cinc haurien de ser posats en llibertat i suspendre el judici que es comet en contra seva, fins que Las Cortes i el Senado n’autoritzessin la continuació.

Això, diguin el que diguin els “voceros” del règim, ho mana la llei. I per tant, cada minut que Junqueras, Rull, Turull, Sànchez i Romeva estiguin privats de llibertat, és una violació de la llei. I els jutges ho saben. Per això dic que hi ha prevaricació.

D’altra banda, dimarts, en la resolució de l’Audiencia de Madrid, respecte la capacitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí de ser candidats al Parlament Europeu, es diu clarament que el jutge Llarena fa legal la situació dels exiliats en haver retirat de forma unilateral “y por decisión pròpia” l’ordre internacional de detenció. D’haver-la mantingut Carles Puigdemont hauria estat deportat a Espanya però només podria ser jutjat per presumpta malversació de cabals públics.

Que a més, els cinc de la Manada, els quatre de Blanquerna i l’abusador dels Maristes, tots ells sentenciats, estiguin encara en llibertat, no fa més que reforçar la meva opinió que hi ha uns quants jutges al Tribunal Suprem que estan cometent el delicte de prevaricació que és, el més greu que pot cometre un jutge.

En aquest estat de coses, em sembla mes fàcil que pugui tenir més problemes per donar la meva opinió, que Lamela, Llarena i Marchena per les seves decisions judicials.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Montbui destinarà 15.000 euros als pressupostos participatius

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui està treballant en la realització de dos processos participatius, els quals es duran a terme durant les properes...

El Consell Comarcal amplia les beques per a cursar ensenyaments artístics

El Consell Comarcal de l’Anoia convoca la segona edició del programa de beques per infants i joves de la comarca que vulguin estudiar ensenyaments...

L’Hospital renova el segell Amed per promoure la dieta mediterrània

El servei de restauració de cafeteria de l’Hospital Universitari d’Igualada – Consorci Sanitari de l’Anoia, gestionat per l’empresa ARCASA, rep de nou el certificat...

Nova zona d’aparcament gratuït, al carrer Sant Martí de Tous

La setmana vinent s’obrirà una nova zona blanca d’aparcament gratuït a Igualada de 53 places al carrer de Sant Martí de Tous que donarà...

Racons de l’Anoia: Igualada (II)

Racons de l'Anoia: Igualada (I) Impulsada pel creixement econòmic i demogràfic, la fesomia urbana d’Igualada canvià també substancialment al llarg del segle XVIII. El recinte...
Compartir