Els Pastorets de Calaf inicien la temporada amb una dosi de solidaritat
E

20 de desembre de 2017

El passat diumenge 17 de desembre, Els Pastorets de Calaf van aixecar el teló de la temporada i, fins al finals de gener, realitzaran un total de sis funcions els dies 25 de desembre, i 7, 14, 21 i 28 de gener. Diumenge van donar el tret de sortida amb una funció prèvia que va omplir de gom a gom el teatre del Casal de Calaf i de la qual, un 25% de les entrades, es van destinar a la fundació Althaia.

Des de la primera representació el 1925, Calaf representa el text de Josep Maria Folch i Torres que, des de fa anys compta amb la direcció de Josep Garriga i Antonino Mestres. Des de fa més de 90 anys, milers de persones han gaudit d’uns d’Els Pastorets més espectaculars i tradicionals de Catalunya que compten amb més de 100 intèrprets i una cinquantena de decorats.

La proposta compta amb una posada en escena cuidada fina a l’últim detall. La música, component imprescindible d’Els Pastorets, és una versió revisada i adaptada de la partitura original escrita pel compositor Mossèn Valentí Miserachs i Grau que, amb el motiu del 90è aniversari, van revisar, adaptar i interpretar la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i el Cor ARSinNova. A més, Els Pastorets compten amb una il·luminació, vestuari i sonorització cuidades al detall, fent que siguin una de les propostes més destacades de Catalunya.

Els Pastorets de Calaf son fruit d’una llarga tradició arrelada al poble de Calaf des de fa més de 90 anys. Una tradició que ha esdevingut espectacle gràcies a la col·laboració incansable de centenars de vilatans que al llarg dels anys i amb els seu esforç i dedicació, han aconseguit que un text escrit per Josep Ma Folch i Torres fa més d’un segle sobre l’Adveniment de l’Infant.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta