8.3 C
Igualada
Dissabte, gener 28, 2023

Nova edició a Igualada del programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’

Un any més, es duu a terme a Igualada el projecte ‘Cultura emprenedora a l’Escola’, impulsat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquest programa és que, durant un curs escolar, l’alumnat creï i gestioni una cooperativa escolar amb el suport del centre educatiu, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

L’Ajuntament d’Igualada i els centres educatius treballen conjuntament per la promoció i impuls de l’emprenedoria i la innovació entre l’alumnat dels diferents centres participants. Enguany el programa es desenvolupa a les escoles dels Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Col·legi Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Escola Dolors Martí i compta amb la participació de més de 300 alumnes de 5è de primària.

En global, més de 8.800 alumnes de 228 centres educatius de 98 municipis de la demarcació de Barcelona participen al projecte Cultura emprenedora a l’escola durant el curs 2022-2023. Gràcies a aquest projecte està previst que es creïn prop de 400 cooperatives escolars, 13 a Igualada a les que el servei de dinamització econòmica de l’Ajuntament d’Igualada dona suport i assessorament.

En aquest sentit, el passat mes de desembre, el consell rector de les cooperatives Maristes Brain i Hard Work dels Maristes Igualada, Green revolution team i Escooloràpies de les Escolàpies, Tarantics de l’Acadèmia Igualada, Cooperamili de l’Emili Vallès, Manual copins i Redavetscoop del col·legi Monalco, Be Green de l’escola Mare del Diví Pastor, Creative company i Pia creativa de l’Escola Pia i Domacoop i Dolors Roll de l’escola Dolors Martí van fer una sessió virtual amb IG-Nova Tecnoespai.

Durant la sessió, van presentar els estatuts i l’acta de constitució i van fer efectiva l’alta al registre de cooperatives a la tècnica d’empresa, amb qui van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l’elecció del consell rector, el nom i el producte que elaboraran. Igualment, els membres de la cooperativa van comentar amb al tècnic d’assessorament empresarial de l’Ajuntament d’Igualada diferents aspectes sobre l’elecció del producte, la viabilitat, la venda o l’estudi de mercat, entre altres.

Ara, la majoria de cooperatives es troben en ple procés d’elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de maig-juny en un mercat.

Aquesta és l’onzena edició del projecte a la ciutat, en el marc del qual s’han registrat més de 100 cooperatives escolars. El programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’ està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Gairebé 400 persones es concentren a la manifestació de “Montbui per una sanitat digna”

La plataforma "Montbui per una sanitat digna" ha dut a terme una marxa des de l'Ajuntament de Montbui fins al CAP Urbà d'Igualada acompanyats...

Pau Vallvé, Cala Vento i Ley DJ, primeres confirmacions de la desena edició del Festival MAIG

El Festival Maig celebrarà els propers 26 i 27 de maig la seva desena edició a Santa Coloma de Queralt. Una fita segurament inimaginable...

Maria Gibernau i Viadiu, una dona tan propera com la seva icònica botiga, “La Bona Espardenya”

Des de l’any 1907, “La Bona Espardenya” compta amb una consolidada trajectòria de tres generacions. La darrera encapçalada per Maria Gibernau i Viadiu, una...

Últimes notícies