Un article de
Redacció
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
9 de març de 2019

Mor Mossèn Josep Sabaté als 81 anys

Un article de
Redacció

Aquest dissabte ha mort a Igualada, als 81 anys Mossèn Josep Sabaté i Padrós, molt conegut per ser el capellà del barri de Montserrat durant més de mig segle, així com professor de religió de diversos centres escolars de la ciutat. La missa exequial serà presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, i se celebrarà aquest proper dilluns a 2/4 de 12 a l’església de Nostre Senyora de Montserrat. A més, diumenge vinent, se li oferirà la missa de les 8 del vespre a la parròquia de la Sagrada Família.

Josep Sabaté havia nascut a Sendomi, la Segarra, llavors diòcesi de Vic, el 17 de desembre de 1937. Va fer els estudis al Seminari de Vic i fou ordenat sacerdot el 23 desembre de 1962.

L’1 d’octubre de 1967 era nomenat vicari de la parròquia de la Sagrada Família per al barri de Montserrat, càrrec que ha ocupat fins al passat estiu. També, ocupà temporalment, la rectoria de la Sagrada Família al moment de la mort de Mn. Lluis Toneu.

Han estat 51 anys d’atenció pastoral constant on al principi es va reconvertir la guarderia parroquial en un espai dedicat exclusivament al culte, la quasi-parròquia de Nostra Senyora de Montserrat. La guarderia, al pis de dalt, va desaparèixer posteriorment al construir-se la guarderia municipal.

Mn. Josep Sabaté ha tingut cura durant mig segle dels serveis propis de les celebracions dominicals, celebracions sacramentals, i les tasques pròpies de formació catequètica dels infants, joves i adults. Les seves misses, sempre participades amb cants a ple pulmó del cor del poble fidel, eren molt significatives i apreciades per moltes persones. Les seves homilies, breus i pràctiques. Les misses sempre acabaven amb el Virolai.

Josep Sabaté va ser, a partir de 1975, professor de religió a l’Abat Oliba, el centre de batxillerat de totes les escoles religioses d’Igualada. Allà va deixar una profunda petjada en molts alumnes de l’escola, va saber connectar amb tota una generació. Les seves classes eren amenes, disteses i propiciava el debat entre els alumnes, que el coneixien de manera simpàtica com “el mòsen”. També fou professor de l’escola Monalco.

Era el mossèn que portava més anys de treball pastoral a Igualada. De tracte humanitari, valorava molt la fraternitat entre els sacerdots. Encara va poder participar, el passat mes de gener, en el dinar de germanor que es va celebrar amb motiu dels 50 anys de la consagració de l’església parroquial de la Sagrada Família, a la que havia estat present, com a vicari de Mossèn Lluis Toneu, l’any 1969.

Comparteix l'article:

Et recomanem×