Mor Jordi Mateu Lliró, un dels impulsors de l’escoltisme a Igualada

329
Jordi Mateu, al centre, en la presentació d’un acte el 2013.

Jordi Mateu Lliró ens ha deixat a l’edat de 80 anys. Ha estat un emprenedor, actiu, entusiasta i positiu. Discret, de caràcter sempre jove, sorneguer i generós. Obert i dialogant. Un dels impulsors de l’escoltisme a Igualada, que ha participat en una munió d’iniciatives a la ciutat, com Omnium Cultural, Rialles, pares de l’Escola Sant Jordi, pares de l’Escola Mowgli, UEC, Patronat del Consorci de la Tossa de Montbui… Mai va tenir un no per aquelles activitats relacionades amb el país i la seva cultura.

Va ser organitzador de classes de català en plena dictadura i de programes per identificar i tenir cura del patrimoni cultural i paisatgístic. Ha estat sempre actiu amb grups que han treballat per recuperar o introduir festes com la de Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans i la Flama del Canigó, tant a la Catalunya Central com el Penedès.

Juntament amb el seu germà van gestionar l’empresa Mateu Lliró de gènere de punt.

Ha estat una persona congruent amb el seu pensar, que l’ha fet viure d’acord amb les seves idees. Ha viscut en permanent contacte amb la natura, gaudint-la des la perspectiva personal i familiar. Amic dels seus amics i de tots a qui els hi agradaven els reptes, que ell va saber enfrontar amb una actitud positiva, fent del lema escolta, “sempre a punt” una divisa personal.