Masquefa vol millorar la recollida selectiva de residus
M

18 de febrer de 2022

L’Ajuntament de Masquefa engega aquest mes de febrer una campanya de comunicació i sensibilització destinada a la millora de la recollida selectiva de residus municipals amb la col·laboració de l’empresa ARUM CONSULTORIA AMBIENTAL i el suport de l’empresa de serveis de recollida de residus CLD.

Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu fomentar una correcta separació en origen dels residus, per tal de millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida selectiva del municipi, i d’aquesta manera, donar compliment a les directives europees que obliguen a aconseguir el 60% de reciclatge en residus municipals per l’any 2030.

La campanya, la qual, s’engloba sota el lema “Masquefa, recicla i estalvia!”, va adreçada a tots els habitants i comerços del municipi. A més, també pretén involucrar els alumnes de les escoles de Masquefa per traslladar els bons hàbits del reciclatge de forma generalitzada.
La campanya preveu un seguit d’actuacions i materials de comunicació per poder assolir aquest objectiu. En aquest sentit, durant el mes de febrer s’iniciarà el programa d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR). Aquest programa és voluntari, gratuït i dirigit a tots els domicilis i comerços del municipi. En el cas dels domicilis, el programa d’ITR permetrà rebaixar fins a un 5% el cost de la taxa d’escombraries si es realitza un bon reciclatge. En canvi, en el cas del comerç local, aquesta reducció de la taxa podrà arribar fins al 20%.

Com hi puc participar?
Per adherir-se al programa només cal sol·licitar-ho a l’Ajuntament a través d’una instància presencial o telemàticament. El termini de les sol·licituds és fins al dia 31 de març.

Com funciona?
Les persones o comerços que s’inscriguin al programa rebran tres visites d’un educador/a ambiental durant aquest 2022 per verificar que es recicla correctament, i així, poder obtenir aquesta rebaixa.

Aquest 2022, i per primera vegada, l’ordenança fiscal aprovada estableix una reducció en la taxa de recollida de residus destinada als establiments comercials. A més, els establiments que superin positivament les tres inspeccions, se’ls hi facilitarà un adhesiu acreditatiu, per tal de comunicar a la ciutadania que en aquell establiment es realitza correctament la recollida selectiva.

L’Ajuntament de Masquefa ànima a tota la ciutadania i establiments comercials a inscriure’s per tal de contribuir en la millora de la recollida selectiva del municipi.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta