“Marabunta”, millor espectacle de la 26a edició de La Mostra d’Igualada segons el públic
"

8 de maig de 2015

mostraAmb un excel·lent alt de 9’85 sobre 10, el show de clown i música en directe Marabunta de Guillem Albà & The All In Orchestra s’endú el Premi Fundació Catalunya – La Pedrera al millor espectacle de la 26a edició de La Mostra d’Igualada. El guardó, atorgat per votació popular, consisteix en una aportació econòmica de 1.200 euros i l’oportunitat de representar l’espectacle en una de les seus de la institució.
Aquesta és la nota més alta registrada fins ara en la història del premi, que any rere any supera la puntuació de l’espectacle més votat. Així, si fa dues edicions Sense Solta de Teatre Mòbil tenia el rècord de punts del públic amb un 9’45 i l’any passat La gran ilusión d’Antonio Díaz es feia amb aquest títol amb un 9’77, Marabunta desbanca novament el darrer premiat amb l’elevat 9’85 d’enguany.
Aquest no és el primer cop que Marabunta rep el reconeixement dels espectadors. El muntatge ja va obtenir l’any passat el Premi del Públic a la Fira de Titelles de Lleida. Es tracta d’una proposta esbojarrada, enèrgica i energètica, catapultada per una magnífica música en directe. Ofereix esquetxos a tempo matemàtic, cançons pròpies, gags absurds, jocs i diversió assegurada.
Els més ben valorats
El públic ha valorat com a segon millor espectacle de La Mostra d’Igualada 2015 Tot Plegat de Teatre Mòbil amb un 9,35 (la companyia ja es va fer amb el premi les edicions del 2011 i 2013) i L’avi Tonet de la Cia. Jordi del Rio amb un 9,31.
D’altra banda, i sense tenir en compte els tres primers classificats, els espectacles més ben valorats per cada itinerari -segmentats per franges d’edat- han estat: En Jan Totlifan de L’Estaquirot teatre adreçat als més petits (3-6 anys), Momo de la Companyia de teatre Anna Roca per als no tan petits (6-12 anys), l’inaugural BR2 de Brodas Bros dirigit als joves i amb el segell propi de La Mostra Jove i, finalment, 7 ratolins de la Cia. Petit Bon Hom pensat per a tot tipus de públic.
Premi Fundació Catalunya – La Pedrera
Aquest serà el novè any que la Fundació Catalunya – La Pedrera atorga el guardó.
Les companyies premiades en edicions anteriors han estat: Antonio Díaz Cascajosa amb l’espectacle de màgia La gran ilusión (2014); Teatre Mòbil amb el de clown Sense Solta (2013); novament Antonio Díaz Cascajosa amb la màgia de La asombrosa historia de Mr. Snow (2012); altre cop Teatre Mòbil amb el clown Les Trifulgues dels Germans Garapinyada (2011); Mumusic Circus amb el muntatge de circ Merci Bien (2010); Egos Petits amb la proposta de titelles i musical En Joan sense por (2009); Marcel Gros amb l’espectacle de clown Inventari (2008) i el Mag Lari amb Secrets (2007).

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?