16.9 C
Igualada
Dimarts, 6 juny 2023

L’Institut Pere Vives Vich acull la primera trobada d’un projecte transnacional

On the move in Europe; towards a democratic and multicultural Europe és un projecte Erasmus + bianual en què cinc instituts de Països Baixos, Alemanya, Hongria, Romania i Itàlia col·laboren per treballar un tema comú amb alumnes de 13 a 17 anys.

Durant una setmana de treball sobre el tema de les migracions, es combinen activitats curriculars i creatives. Els Drets Humans i l’acolliment de refugiats són tractats a través d’una performance que es grava per ser projectada a cadascun dels països. S’intercanvia informació relativa als moviments migratoris dins d’Europa i es construeix un eix cronològic que permet establir relacions a l’entorn del fenomen migratori.

L’objectiu és entendre el passat per poder valorar millor el present i establir un compromís amb el futur atenent a la riquesa que representa una societat multicultural.

Els estudiants d’Hongria, Alemanya, Itàlia, Romania i Holanda viuen a casa dels nostres alumnes una setmana intensa de feina, d’intercanvi d’experiències i emocions.

Compartir