L’igualadí Enric Morist, reconegut amb un dels Premis Solidaris ONCE Catalunya

105

Aquest dimecres, ONCE Catalunya ha fet públics els Premis Solidaris ONCE Catalunya, uns reconeixements que tenen la finalitat de premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l’autonomia personal, l’accessibilitat universal i la vida independent. Un d’aquests premis ha estat atorgat a l’igualadí Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya. Per ONCE, l’anoienc “posa molt en valor les persones que decideixen fer-se voluntaris i voluntàries per donar el millor que tenen: el seu temps. Temps per dedicar-lo a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, que estan soles, que pateixen, que necessiten algú al seu costat per ajudar-los a recuperar la seva normalitat”.

Enric Morist va entrar al món de la Creu Roja de ben petit, amb només 7 anys, el 1973, com a afiliat a Creu Roja Joventut de la seva ciutat, Igualada. A través del seu pare -que va ser voluntari de la Creu Roja durant més de 50 anys-, a casa seva tota la família ha viscut des de sempre aquesta institució i tots els membres tenen ben interioritzats conceptes com ara, el voluntariat, l’ajuda humanitària, els socors i les emergències i, en definitiva, tot el que significa ajudar les persones que més ho necessiten.

Després, ja de gran, va  fer de monitor, de directiu de Creu Roja Joventut a Catalunya, va ser coordinador de l’assemblea comarcal de la Creu Roja a la comarca de l’Anoia, coordinador a la demarcació de Barcelona, i des de 2005 és coordinador de la Creu Roja a Catalunya.

També ha tingut una implicació molt directa en els òrgans institucionals de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, de la qual n’ocupa actualment la vicepresidència i en va ser el president en funcions del juliol a l’octubre de 2017.

Altres premiats per ONCE Catalunya són l’Associació AREMI, TV3 pel reportatge Viure la sordceguesa amb 12 anys, l’empresa Suara Cooperativa i l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca.