8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

L’igualadí Enric Morist, reconegut amb un dels Premis Solidaris ONCE Catalunya
L

Publicitat

Aquest dimecres, ONCE Catalunya ha fet públics els Premis Solidaris ONCE Catalunya, uns reconeixements que tenen la finalitat de premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l’autonomia personal, l’accessibilitat universal i la vida independent. Un d’aquests premis ha estat atorgat a l’igualadí Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya. Per ONCE, l’anoienc “posa molt en valor les persones que decideixen fer-se voluntaris i voluntàries per donar el millor que tenen: el seu temps. Temps per dedicar-lo a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, que estan soles, que pateixen, que necessiten algú al seu costat per ajudar-los a recuperar la seva normalitat”.

Enric Morist va entrar al món de la Creu Roja de ben petit, amb només 7 anys, el 1973, com a afiliat a Creu Roja Joventut de la seva ciutat, Igualada. A través del seu pare -que va ser voluntari de la Creu Roja durant més de 50 anys-, a casa seva tota la família ha viscut des de sempre aquesta institució i tots els membres tenen ben interioritzats conceptes com ara, el voluntariat, l’ajuda humanitària, els socors i les emergències i, en definitiva, tot el que significa ajudar les persones que més ho necessiten.

Després, ja de gran, va  fer de monitor, de directiu de Creu Roja Joventut a Catalunya, va ser coordinador de l’assemblea comarcal de la Creu Roja a la comarca de l’Anoia, coordinador a la demarcació de Barcelona, i des de 2005 és coordinador de la Creu Roja a Catalunya.

També ha tingut una implicació molt directa en els òrgans institucionals de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, de la qual n’ocupa actualment la vicepresidència i en va ser el president en funcions del juliol a l’octubre de 2017.

Altres premiats per ONCE Catalunya són l’Associació AREMI, TV3 pel reportatge Viure la sordceguesa amb 12 anys, l’empresa Suara Cooperativa i l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies