L’Igualada Rigat s’imposa al Sant Cugat amb un gran paper del planter (3-5)

27 de maig de 2019

L’Igualada Rigat va fer els deures en l’últim desplaçament del curs i va aconseguir un 3-5 a la pista del Sant Cugat, que amb la derrota va certificar el descens a la OK Lliga Plata. El planter va tenir un paper transcendental en la victòria, ja que els cinc gols els van firmar jugadors forjats a les categories inferiors de l’Igualada Rigat. Jordi Méndez va aconseguir un hat-trick i el júnior Bernat Yeste i el juvenil Gerard Riba, que han jugat els seus primers minuts a l’OK Lliga aquesta temporada, van anotar els altres dos gols. El capità Ton Baliu no va entrar a la convocatòria per una lesió al dit polze.

El matx va començar de cara pel Sant Cugat, que necessitava la victòria per seguir tenint opcions matemàtiques de salvar-se. Al minut dos de joc, Jordi Gabarra va estavellar una pilota al pal i el rebot el va caçar ell mateix per batre a Elagi Deitg segons més tard. Pau Gilabert va tornar a avançar als vallesans al minut 11, establint el 2-0 al marcador. Amb aquest resultat en contra i els canvis de Ferran López, que van coincidir amb l’entrada de Bernat Yeste i Gerard Riba a la pista, els arlequinats van començar a traçar el seu camí cap a la remuntada i posterior victòria.

Xavi Garcia/Arxiu

Primer va ser Bernat Yeste, als pocs minuts d’haver entrat, que va agafar un rebuig del porter a un remat exterior per escurçar distàncies i marcar el que ja és la seva segona diana a l’OK Lliga l’any del seu debut. Els arlequinats van passar a dominar el partit amb el 2-1 i van disposar de diverses ocasions de gol per empatar, però no va ser fins al minut 22 que Jordi Méndez va aconseguir el segon de l’Igualada després d’un contraatac orquestrat per ell i Riba.

A la represa, els arlequinats van continuar amb la bona dinàmica de la primera meitat i al minut 30 Gerard Riba va aconseguir el 2-3 al contraatac, en el que significava el seu primer gol a la màxima categoria amb només 16 anys i 8 mesos. Els igualadins van mantenir el nivell de joc i van buscar el quart gol amb insistència, mentre que en defensa van estar seriosos per evitar el gol dels vallesans. Jordi Méndez va tornar a aparèixer i al minut 40, va escombrar una pilota que s’havia quedat a l’àrea després d’un tir llunyà de César Vives.

El Sant Cugat va augmentar la pressió per intentar sumar els punts que necessitava i van aconseguir retallar distàncies amb un gol de David Yepes al 43. L’Igualada Rigat es va saber sobreposar a la pressió i van obligar a Arcas a intervenir de manera meritòria per evitar el cinquè gol igualadí. Aquest va acabar arribant finalment sobre la botzina, a falta d’un segon i altre cop mitjançant Méndez, que amb una jugada des de darrere de la porteria firmava el 3-5 definitiu.

En declaracions post partit, l’entrenador Ferran López va lloar el treball dels jugadors més joves, a qui va encoratjar per seguir treballant. El pròxim partit de l’Igualada Rigat serà l’últim de la temporada 18-19 i serà contra el CP Calafell l’1 de juny a Les Comes.