L’Igualada Calaf Grup escombra el Remscheid (11-1) i té els dos peus als quarts de final de la CERS

20 de desembre de 2016

ihc-remscheid-igualada-hoquei-cers-veuanoiaContundent golejada del conjunt arlequinat al IGR Remscheid alemany per onze gols a un. Els de Ferran López van ser superiors al quadre visitant i van assetjar la porteria rival durant gairebé tot el partit. Tot i la derrota, el IGR Remscheid va jugar amb intensitat i amb un hoquei força vistós i ofensiu, que li va permetre trepitjar en diverses ocasions l’àrea rival i crear-hi perill.

El Remscheid va tenir la primera possessió llarga del partit, cosa que va fer intuir que el quadre alemany no jugaria a blindar la defensa per esperar el contraatac. Tot i això, va ser l’Igualada qui es va avançar amb un gol matiner de Roger Bars al minut 2, quan el dorsal 22 dels arlequinats va saber jugar bé un 3 contra 2 i va perforar la porteria que defensava Jonas Langenohl amb un xut ras.

Després del primer gol, el partit va tenir un ritme de joc frenètic, amb anades i vingudes gairebé constants entre ambdues porteries. Els visitants no dubtaven en moure els quatre homes de homes de la pista al camp contrari quan tenien l’opció de moure’s amb rapidesa i generar perill. L’hoquei ofensiu del Remscheid, que va obligar a lluir-se en alguna ocasió a Elagi Deitg, també va deixar en evidència la seva feblesa defensiva. Quan el quadre alemany atacava, deixava la seva àrea desprotegida i el seu porter pràcticament sol. L’Igualada va generar força perill mitjançant contraatacs quan els visitants perdien la pilota en atac.

Les Comes va gaudir d’un bon hoquei i d’un Igualada guanyant per la mínima durant dotze minuts. Al minut 14, era Emanuel Garcia qui ampliava diferències amb el 2 a 0, enviant un xut ras al fons de la porteria des de ben endins de l’àrea. I tot i que el Remscheid no va renunciar a l’estil de joc que havia plantejat per jugar a Les Comes, els locals van trobar més facilitats per marcar a partir del 2 a 0.

Sergi Pla va marcar el 3 a 0 poc després d’un parell de contraatacs del Remscheid que havien generat perill. El de Vic estava completament sol al segon pal, una marca que els alemanys tenien molt oblidada. Nil Garreta va assistir-lo de forma magnífica i Sergi Pla, atent, va enviar la seva assistència dins de la porteria. Però a la següent jugada, el conjunt arlequinat va errar defensivament, cosa que va permetre que l’alemany Fabian Selbach marqués el 3 a 1 en una bona acció individual. Però el gol dels alemanys no va canviar el  guió del partit, que va continuar amb domini clar de l’Igualada i amb un Remscheid que no volia tancar-se a darrere. Abans del descans, Les Comes encara va poder veure com un xut de Met Molas des de la mitja pista feia pujar el 4 a 1 al marcador.

A la represa, l’Igualada no va trigar a fer més ampli el seu avantatge al marcador. Al minut 30, Francesc Bargalló va marcar un bon gol, fent passar la pilota per sobre l’espatlla del porter, per l’únic forat que hi havia a la porteria. Al mateix minut, César ‘Tety’ Vives va marcar el sisè gol de penal amb un xut amb potència que poca cosa va poder fer-hi Jonas Langenohl. Va ser encara al mateix minut 30, quan Daniel Strieder va tenir la oportunitat de reduir distàncies amb una falta directa per la desena falta de l’Igualada, però la pilota va anar fora.

Al minut 33, Dani López va aconseguir un doblet amb pocs segons de distància, aconseguint així el seu primer gol de la temporada, tant a Europa com a la Lliga. Dani López, que havia sortit com a titular, havia començat sent la referència ofensiva de l’Igualada. El seu primer gol va ser similar que al de Bargalló al 30, marcant per sobre l’espatlla del porter i el segon, en una jugada dins l’àrea, on va poder rematar una pilota. Amb el 8 a 1, el partit es va desfer i el ritme de joc va baixar notòriament.

Tot i això, encara hi va haver temps per tres gols més. El primer, al minut 41 d’Emanuel García, que aconseguia un doblet. Tety Vives també va firmar un doblet al marcar de nou al minut 49, i Emanuel Garcia, una altra vegada, va marcar l’11 a 1 definitiu en una jugada enrevessada dins de l’àrea que li va permetre aconseguir un hat trick. La distància encara podria haver estat més gran al minut 45, quan Nil Garreta va xutar una falta directa perquè Lukassen va veure la blava, però el rebot a anar al pal.

El partit de tornada es jugarà el 14 de gener en terres alemanyes, tot i que el pas a quarts queda bastant encarrilat. Ferran López va assegurar que “anirem a Alemanya a competir, perquè som un club am prestigi a l’OK Lliga i a Europa”. El pròxim compromís de l’Igualada és de lliga, aquest dimecres a les 21:00 hores contra el CP Manlleu a Les Comes, el que serà l’últim partit de l’any.

Igualada Calaf Grup (11): Elagi Deitg, Francesc Bargalló (1), Dani López (2), Tety Vives (2) i Roger Bars (1) – equip inicial – Emanuel Garcia (3), Sergi Pla (1), Nil Garreta, Met Molas (1) i Bernat Camps.

IGR Remscheid (1): Jonas Langenohl, Yannick Peinke, Yannick Lukassen, Alexander Ober, Daniel Strieder – equip inicial – Max Ritcher, Fabian Selbach (1), Joshua Dutt i Lukas Kuhn.