16.7 C
Igualada
Dijous, maig 26, 2022

L’Hospital d’Igualada ja permet acompanyants per a tots els pacients

L’Hospital Universitari d’Igualada ha actualitzt el protocol per evitar la transmissió del SARS-COV-2. Aquesta actualització, que va entrar en vigor aquest dilluns, suposa una flexibilització general de les mesures de prevenció i parteix d’un canvi estratègic que condiciona el protocol a la vulnerabilitat del pacient. Com a principal novetat, el centre amplia l’entrada d’acompanyants, no de visites socials, per a pacients autònoms, com feia fins ara en el cas de pacients dependents. Les PCR de cribratge es faran només a pacients vulnerables i els seus acompanyants, així com a acompanyants que siguin població de risc.

Pel que fa als acompanyants en cas d’hospitalització, per a pacients autònoms es permetrà l’entrada de dos acompanyants, que no poden ser coincidents, en les franges habilitades (de 13 h a 16 h i de 19 h a 22 h). Per a pacients dependents i que necessiten acompanyament les 24 hores (com menors d’edat, pacients desorientats, grans dependents físics o psíquics o pacients amb la targeta “Cuida’m”), es permet l’accés de tres persones, dos de les quals poden coincidir en el temps. En canvi, si el pacient està hospitalitzat a la zona Covid, només es permetrà l’acompanyament en els pacients dependents, amb un màxim de dos acompanyants que no poden coincidir. En aquest darrer cas, l’acompanyant haurà d’estar correctament vacunat, no pertànyer a cap grup de risc i dur l’Equip de Protecció Individual (EPI) tota l’estona.

Pel que fa a les dones que vagin de part, es permet un acompanyants durant el part, i dos acompanyants durant l’ingrés a planta, que no poden ser coincidents. En el cas de pacients en situació de final de vida, no es limita el nombre de persones per a l’acomiadament, sempre respectant les mesures de prevenció.

Pel que fa als acompanyaments a la Unitat de Cures Intensives (UCI), es manté la visita diària en les franges de 13:30 h a 14:30 h i de 20 h a 21 h per a un màxim de dos acompanyants que no poden ser coincidents. Com a novetat, es deixa a criteri de l’equip assistencial permetre la coincidència dels acompanyants en el moment d’informar sobre l’estat del pacient.

A Urgències, en el cas de pacients dependents, es permet un acompanyant durant tota l’estada. Pel que fa a pacients autònoms, es recomana que l’acompanyant s’esperi fora i, si el pacient així ho desitja, se’l farà entrar en el moment d’informar sobre l’estat del pacient, tant després de la primera valoració, com després de la realització de proves complementàries i per informar sobre el diagnòstic i evolució. En pacients que hagin d’acudir a Urgències per Covid-19, no està permès l’acompanyament de persones autònomes. Pel que fa a l’àrea Ambulatòria, es permet l’entrada d’un acompanyant.

Un altre dels canvis significatius d’aquest protocol, és en relació a les PCR de cribratge. Si bé fins a dia d’avui es feien PCR a tots els pacients i acompanyants, indiferentment de la seva condició de risc i estat vacunal, amb el nou protocol només es realitzaran PCR de cribratge als pacients vulnerables que ingressin i als seus acompanyants. També es farà PCR als acompanyants que siguin població de risc (independentment de si al pacient a qui acompanyen ho és o no). En aquests casos, només podran accedir a la zona no-Covid i se’ls demana, a més, que estiguin correctament vacunats i duguin mascareta FFP2.

A més de totes aquestes mesures, segueixen en vigor les mesures generals al centre hospitalari, com la obligatorietat de dur mascareta quirúrgica o FFP2, i la ventilació regular de totes les àrees.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu critica la falta de compromís per fer front a la segregació escolar

El gener de 2020, mesos abans de l’inici de la pandèmia, es va realitzar la primera trobada  de la “Comissió per l’equitat educativa a...

Crema intencionada de diversos contenidors a Vilanova

Aquests dilluns a tres quarts d'una de la matinada, els Bombers i la Policia Local de Vilanova del Camí van haver d'actuar davant d'un...

Marc Castells denuncia unes pintades que l’amenacen de mort

El passatge que uneix la Rambla Sant Isidre amb el Carrer Nou s'ha despertat aquest matí amb unes pintades amaneçadores cap a l'alcalde d'Igualada,...

Quatre detinguts per diversos robatoris a l’interior de vehicles

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 18 i el 19 de maig tres homes i una dona, d’entre 23 i 29 anys, com...

La Torre de Claramunt no pavimentarà el camí del Xaró després de consultar-ho amb els veïns

Els veïns i veïnes del Xaró han decidit a través d’una enquesta popular que no es pavimenti el camí que uneix el nucli del...
Compartir