Les igualadines Alba Vergés i Àngels Chacón, conselleres de la Generalitat

400

El govern del President Quim Torra tindrà dues igualadines com a conselleres. Avui, tal i com ja havia avançat La Veu, Torra ha nomenat Alba Vergés (ERC) com a nova consellera de Salut, substituïnt Toni Comín. Ha saltat també la sorpresa, doncs la regidora igualadina Ángels Chacón (PDeCAT), fins ara directora general d’Indústria, serà també la nova consellera d’Empresa. De retruc, la nova consellera de Cultura, Laura Borràs, està també molt lligada a Igualada, doncs és esposa del metge Xavier Botet.
Un èxit sense precedents de la política igualadina, que en pocs dies de diferència tindrà dues conselleres al govern de Catalunya, i una diputada al Congrés de Madrid, Carolina Telechea (ERC).

Aquest moviment de Torra s’ha fet sense esperar la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) sobre el nomenament dels consellers al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i també s’ha fet abans de presentar una querella per prevaricació contra Mariano Rajoy, que és el responsable de la publicació dels noms dels consellers al DOGC fins que s’aixequi el 155.

Amb l’entrada de Vergés, Chacón i Borràs es corregeix també la paritat de l’executiu, molt criticat per incloure originàriament només tres dones. Ara n’hi haurà sis i una d’elles -Elsa Artadi- serà portaveu. Al llarg dels propers dies s’ha de celebrar la presa de possessió al Palau de la Generalitat.
Més informació en properes hores.