12 de gener de 2022

Les consultes laborals a CCOO Anoia augmenten un 22%

Les consultes rebudes pel servei d’assessorament laboral de CCOO Anoia han experimentat durant l’any 2021 un important creixement. Aquesta és una de les principals necessitats que demanden els treballadors i les treballadores de la comarca que s’apropen als locals de Comissions Obreres. Aquesta activitat es consolida com una de les eines d’intervenció fonamentals del sindicat, tant en el mercat de treball com en la gestió de serveis públics laborals.

Durant 2021 es van atendre a 517 persones al local sindical de CCOO d’Igualada. Això significa un fort increment d’un 22,22% respecte les persones ateses l’any 2020. Els principals motius de consulta van ser sobre prestacions Seguretat Social (IT, jubilacions, invalidesa), un 36,35%; inaplicació de conveni, un 16,37% i càlculs (quitances, hores extres, etc…), amb un 11,70%. També s’han fet consultes sobre l’atur, acomiadaments o salaris.

Per sectors d’activitat, la majoria d’assessoraments s’han fet part part de treballadors d’empreses de serveis i neteja, 14,21%; indústries metal·lúrgiques i químiques, un 14,07% i comerç, un 13,23%. També han fet consultes treballadors del món de l’hosteleria i turisme, transport per carretera o la sanitat privada.

Cal destacar l’elevat nombre de consultes relacionades amb els neteja i serveis, superant a altres sectors de major pes relatiu a aquest territori. Es tracta d’un primer indicador de concentració de problemes de precarietat laboral, el que afecta especialment a dones treballadores.

El 76,71% dels treballadors que fan servir l’assessorament són persones afiliades a CCOO, amb una valoració molt positiva per part seva. De la resta d’usuaris, la meitat acaba afiliant-se al sindicat. “Tot plegat mostra la bona capacitat i el compromís dels tècnics i sindicalistes que atenen aquest important servei, obert a tothom”, expliquen des de CCOO.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

L'Enquesta

Penses que a Igualada hi ha bona oferta d'oci nocturn els mesos d'estiu?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta

Et recomanem