5.7 C
Igualada
Dimarts, 5 desembre 2023

Un article de

Les aigües residuals de la Conca, sota control per seguir la Covid-19
L

Publicitat

El govern ha creat un grup de de seguiment impulsat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb l’objectiu d’identificar la possible presència del coronavirus en diverses estacions depuradores de les comarques catalanes a partir de l’anàlisi de les aigües residuals.

Aquesta iniciativa, amb una inversió inicial d’uns 400.000 euros, comprèn controls setmanals i quinzenals en 56 depuradores catalanes, que tracten el 80% de les aigües residuals. Es tracta d’un eina complementària per al departament de Salut en el control i seguiment de la pandèmia. 34 depuradores urbanes es controlaran setmanalment durant tot el període, 3 es revisaran a l’estiu, 3 a l’hivern i les 16 restants cada 15 dies.

L’objectiu d’aquest projecte és detectar la possible presència de gens i observar-ne l’evolució a cada planta, atès que s’ha demostrat la capacitat de detectar ARN de SARS-CoV-2 en les aigües residuals entre sis i vint-i-un dies abans que es diagnostiquin els primers casos.

De l’Anoia, l’estació depuradora que s’ha escollit és la de Vilanova del Camí, que recull les aigües residuals de tota la Conca d’Òdena.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies