L’editorial: Un gest lleig

183

Aquesta setmana, s’han sabut els resultats del 2n Estudi d’Audiència de la Premsa Comarcal. I en podem estar satisfets. Fins a 757.000 catalans llegeixen diàriament la Premsa Comarcal, el 65% dels quals en el format paper, el 23,4% combinant-ho amb el format digital i un 11,6% exclusivament a través de les nostres pàgines web. Una vegada més, es demostra que la Premsa Comarcal és un fenomen extraordinari i diferenciat d’altres territoris, amb una penetració molt influent a la societat del país. Una molt bona notícia per a mitjans com el nostre, que, a més, s’ha mantingut fidel al lector en moments molt complicats com l’actual. Tenim un compromís i l’hem volgut mantenir. I no ha estat gens fàcil.

Dilluns, el President de la Generalitat va visitar la Conca d’Òdena, i els seus serveis de Comunicació no van tenir en compte als mitjans locals. Malgrat advertir-los del que consideràvem un error, van ser insistents adduint “problemes d’espai donada la situació actual”. Un gest lleig i una puntada de peu a la premsa de proximitat. No és d’estranyar que a la roda de premsa, amb els mitjans nacionals, que sí que hi eren, la immensa majoria de les preguntes obviessin l’Anoia i la Conca d’Òdena… Amb el seu gest, la Generalitat va preferir estalviar-se la presència no només dels mitjans de casa, sinó també, d’alguna manera, a qui representen. Una situació inèdita i absurda que ajuda a pensar, com algú ja ha fet veure, que l’acte tenia més caire preelectoral que institucional.

Caldrà veure ara en què queden les promeses del Govern de Catalunya respecte Igualada, la Conca i l’Anoia… Especialment quan fa cinc anys -cinc- que va prometre un enllaç de la Ronda Sud que encara està per començar. La diferència respecte llavors és que ara hi ha dues conselleres de casa, i cal ser molt més exigents. Calen més fets que paraules, i que mai més tornin a repetir-se situacions esperpèntiques.