L’editorial: La Veu, la teva veu

272

Estem en moments de dificultat i tots intentem aportar allò que podem per resoldre els problemes que es van plantejant. El periòdic on explicàvem el confinament, no va poder arribar a l’hora als punts de venda perquè la barrera, que altres mitjans podien travessar, era expressament dura per al nostre. Quan finalment en varen permetre el pas, molts distribuïdors i punts de venda ja havien adaptat horaris i dies d’obertura. Això ens va obligar a no sortir la darrera setmana i a bolcar-nos en tots els mecanismes tècnics que avui permeten les noves tecnologies i les xarxes socials.

Diàriament hem canalitzat totes les informacions i comunicats de les autoritats i entitats, notícies, entrevistes i articles d’opinió. Som conscients de l’excepcionalitat del moment i el nostre deure vers la societat, lectors, anunciants i distribuïdors i, per tant, part d’aquest col·lectiu que ha de contribuir al sacrifici provocats per la pandèmia. Durant aquesta setmana les coses han canviat poc. Diuen que aquest divendres la corba d’infectats hauria de començar a fer el tomb i que el confinament continuarà. No tenim la seguretat de poder arribar als nostres lectors amb les condicions de sempre, però ho intentarem. Seguim convençuts de ser un servei bàsic d’una comarca que batega i veiem la Veu digital com un bon complement, però no com un substitut de l’edició de paper.

Esperem que tot aquest neguit sigui un parèntesi i que aviat superem aquest moment de dolor, per a tantes llars que han perdut algun dels seus membres, però que ha posat novament de relleu expressions de responsabilitat i sacrifici de tants i tants col·lectius que fan serveis de tota mena a casa nostra. La gent de l’Anoia està fent un sacrifici enorme i la Conca d’Òdena segueix sent l’única zona especialment confinada de tot l’estat. Vol informació veraç i contrastada. Exigeix respostes a molts dels interrogants i incongruències que li afecten. L’obligació de “La Veu” és informar. Ho fem i ho seguirem fent, malgrat les dificultats. Perquè és la teva veu i vol continuar sent el vehicle per que et puguis fer sentir i per escoltar els altres.