L’editorial: El 2021 serà millor
L

31 de desembre de 2020

Deixem enrere un any nefast. El pitjor de les nostres vides. Un any per oblidar, o, millor encara, per prendre nota del mal que pot fer una pandèmia. Ens ha tocat viure-la molt de prop, a l’Anoia, i especialment a la Conca d’Òdena. Les últimes dades reflecteixen que 546 anoiencs han perdut la vida per la covid-19, sobretot durant els primers dos mesos, març i abril. Una xifra que fa esgarrifar.


Malauradament, l’any ens ha deixat molt poques notícies positives, perquè la pandèmia ha estat en tot moment present en l’agenda de l’actualitat. Les restriccions, les ajudes, les normatives, els confinaments, la pressió als hospitals, la davallada de l’economia… tots aquests temes s’han emportat les portades, les pàgines i els minuts als mitjans de comunicació de tot el món. Al mateix temps, els recursos dels nostres ajuntaments s’han destinat, és clar, a polítiques de caire social per intentar, el màxim possible, a minorar l’impacte que ha suposat -i suposa- la covid-19 en moltíssimes famílies. Les dades que ens arriben de l’increment del nivell de pobresa i el volum de famílies que necessiten ajuda esmicola completament el referent que en teníem de la crisi del 2008… Molta atenció en això.
L’arribada de les vacunes és una entrada d’aire renovat en l’atrofiada sensació d’impotència que tenim tots. Esperem molt d’elles, i el millor favor que ens podem fer mentre no ens arriben és seguir fil per randa les recomanacions de seguretat, sobretot en aquests dies de festes que ens queden.
El 2021 segur que serà millor, perquè venim de molt avall. Si el que ens diuen els experts es compleix, arribats a l’estiu molta gran part de la població -i la totalitat de la de risc- estarà vacunada, i el malson començarà a marxar de les nostres vides. Mentrestant, assumim que el millor està per arribar. Que tots plegats tinguem un venturós 2021!

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta