L’ANC Anoia es manifesta a la Rambla d’Igualada per seguir demanant la independència

2037

Ahir divendres, l’ANC Anoia va fer una petita acció a la Rambla d’Igualada. Una quinzena de persones es van manifestar amb guants i mascaretes i mantenint la distància de seguretat, amb diverses pancartes i amb crits d’independència. A més, ANC Anoia també va fer públic un comunicat en què critiquen la gestió de la crisi sanitària per part del govern espanyol, “el mal anomenat govern progressista no és menys centralista ni menys autoritari que el govern del PP. A l’hora de la veritat, recentralitza i erra en les compres de material sanitari”.

Des de la sectorial de l’entitat independentista qualifica d'”arcaica” la resposta del govern espanyol, amb “militars, centralisme”, però al mateix temps també es mostren contraris a la resposta de la Generalitat, “ha estat més pròpia de l’època de la Mancomunitat. Necessitem una República del segle XXI per fer front als problemes del segle XXI”, diuen.

En el comunicat, també es critica “la persecució d’idees a les xarxes socials, la militarització de la crisi, el blanquejament de la monarquia, els abusos policials… Han fet que la gent hagi agafat por a expressar l’opinió en la via pública (com ho hem fet sempre, amb responsabilitat i tenint en compte la situació d’emergència sanitària). Amb aquesta responsabilitat, avui sortim als carrers per dir que seran sempre nostres”.

L’entitat independentista tanca el seu comunicat dient que “la crisi econòmica que vindrà ha de ser gestionada des de Catalunya i ens cal una República per assegurar que no l’acabin pagant les classes populars i mitjanes. Si el règim del 78 és austeritat, la República Catalana ha de ser benestar i justícia social”.