8.9 C
Igualada
Dimarts, gener 26, 2021

L’Ajuntament d’Igualada presenta una programació d’activitats d’estiu adaptada a la situació actual

“Ha sigut més complex que mai, però és més necessari que mai”. La primera tinenta d’alcalde, Carme Riera, ha resumit així la confecció del programa d’activitats d’estiu que l’Ajuntament d’Igualada va presentar públicament aquest dimarts. Aquest mateix esperit es vol transmetre també amb el títol genèric de la programació, que és “Obert per vacances” i que vol contrarestar el tancament obligatori a casa que els infants i els joves han hagut de fer durant moltes setmanes a causa de l’episodi de la Covid-19, que a Igualada i a la Conca d’Òdena ha estat particularment sever. “És un títol que per a nosaltres té molt significat, en el sentit que després d’aquest temps de confinament, d’haver-nos d’estar a casa, entenem que tots –no només els nens- necessitem poder sortir i poder gaudir una altra vegada de l’entorn i de la ciutat”.

Carme Riera va explicar que en el disseny de la programació s’ha tingut en compte els resultats d’una enquesta que van respondre un total de 873 infants i adolescents, les famílies dels quals afirmaven que tenien interès que els seus fills participessin en l’Estiuet o les activitats d’estiu. “Aquesta dada va ser un punt de referència per poder començar a treballar”. A partir d’aquí, la regidora explicava que “hem garantit torns de dues setmanes, amb una mitjana de 260 infants per torn”, i també s’han organitzat franges horàries per assegurar les entrades i sortides esglaonades dels espais on es desenvolupin les activitats per garantir la seguretat dels infants i de les seves famílies. Caldrà declaracions autoresponsables i es prendrà la temperatura dels participants a l’arribar, a més de respectar la resta de mesures de seguretat, com el nombre de monitors. Riera va fer una crida per “animar les famílies a confiar en nosaltres i a deixar que els seu fills gaudeixin de l’estiu. No pretenem suplir les mancances que hagi pogut tenir el sistema educatiu; el lleure, per si mateix, ja educa, però en tot cas l’objectiu és que els infants, que han estat molt temps tancats o tenint poc contacte amb altres infants puguin recuperar aquest àmbit de relació”.

Aquest any també s’han reforçat les beques concedides en edicions anteriors a través de la Fundació Garcia Fossas, per tal que garantir que cap infant es quedés sense poder participar en les activitats d’estiu per culpa de problemes econòmics. En aquest sentit, cal destacar que les bases especificaven que els ajuts els podien sol·licitar les famílies afectades laboralment per l’episodi de la pandèmia.

A les famílies que ja reben altres ajuts municipals, se’ls ha concedit un ajut de manera automàtica. Aquestes beques, que aquest any s’han gestionat preferentment de manera virtual, cobreixen el 50% del preu de qualsevol activitat d’estiu pública o privada que s’organitza a Igualada i pot arribar fins al 100% en els casos en què ho determinen els serveis socials de l’Ajuntament.

A causa de la situació sanitària, aquest estiu no es farà la Kanya Pirenàica i, en el seu lloc, el Consell Esportiu de l’Anoia organitza la Kanya a les Comes, un casal lúdic destinat a infants i adolescents d’entre 6 i 16 anys. Per als nens i nenes de 3 a 12 anys, el Departament d’Infància de l’Ajuntament organitza l’Estiuet, un espai on els infants podran divertir-se i gaudir d’activitats de lleure que també els poden ajudar en el seu desenvolupament personal. Per raons de seguretat i seguint la recomanació del document marc elaborat per la Generalitat de Catalunya, es facilita la proximitat del casal al domicili familiar per evitar desplaçaments llargs i s’amplia dels 2 habituals a 6 els centre públics on es desenvoluparà l’Estiuet, un per cada districte de la ciutat.

Pel que fa a l’Esportiueig, organitzat pel Servei d’Esports al poliesportiu de les Comes i que inclou la pràctica de diferents esports de manera lúdica i recreativa, aquest any es faran rotacions diàries d’esports adaptats al protocol PROCICAT i depenent de la fase on ens trobem.

D’altra banda, l’Escola Municipal de Teatre La Tarima organitza un casal d’estiu que vol acostar les arts escèniques als infants de primària treballant l’expressió corporal, oral i artística.

A més, el Departament de Joventut també organitza diverses activitats puntuals, a més de l’Estiu Jove i un camp de treball sobre els joves i el canvi climàtic, adreçat a joves nascuts entre 2003 i 2006.

Aquesta programació, que va ser  presentada per les tinentes d’alcalde Carme Riera, Marisa Vila i Patricia Illa i el regidor Fermí Capdevila, es complementa, com cada any, amb l’oferta d’activitats d’estiu i de lleure que organitzen diferents entitats infantils, juvenils, esportives i de lleure de la ciutat. Podeu consultar aquí l’oferta completa de les activitats del programa “Obert per vacances”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La JEC deixa en mans de les juntes de zona decidir si els motius per no estar a una mesa el 14-F són suficients

La Junta Electoral Central (JEC) deixa en mans de les juntes de zona decidir si les excuses que s'al·leguin per no estar a una...

Carme Borràs i Marian Algora es jubilen després de 45 i 20 anys al Col·legi Jesús-Maria

Les professores Carme Borràs Gual i Marian Algora Milan, s’han jubilat. Els ha tocat fer-ho en una època prou convulsa que no ens ha...

Gala Garcia i Joan Enrich guanyen el Concurs d’Instagram contra la violència

El jurat del 4t concurs d’Instagram per a l’eliminació de la violència contra les dones ha decidit atorgar el premi a la millor fotografia...

Dos dos detinguts per cultivar 1.252 plantes de marihuana a Montbui

Agents dels Mossos d’Esquadra, juntament amb la Policia Local de Santa Margarida de Montbui, van detenir el passat 21 de gener, dos homes de...

El Cicle Mitjà de la Institució Igualada s’endinsa en la premsa escrita

A 3r de Primària de la Institució Igualada han treballat durant la darrera setmana "La premsa escrita". Els nens i nenes durant aquests dies s'han...
Compartir