La ronda del Rec ja torna a estar oberta al trànsit

8 de març de 2023

Des d’aquest dilluns ja està oberta al trànsit la Ronda del Rec que, des de fa gairebé un any, estava tancada per les obres de connexió d’Igualada amb la Ronda Sud. Ara ja s’ha finalitzat la primera fase de les obres amb la construcció d’una rotonda en el punt on la ronda del Rec connectarà amb el pont d’espina de ferro que creuarà el riu i connectarà amb la Ronda Sud.

El nou pont, amb forma d’espina de 26’5 metres, creuarà el riu Anoia i arribarà fins al Carrer Misericòrdia. En aquest punt és on s’ha construït la nova rotonda de connexió amb la ciutat que permetrà l’accés de vehicles a la Ronda del Rec i el pas de vianants i ciclistes a la riba sud del riu Anoia. El carrer de Cardenal Vives i de Misericòrdia han passat, també, a ser de doble sentit ja que es convertiran en el vial d’entrada i sortida de la ciutat per aquesta nova entrada.

Un projecte del 2016
Aquesta nova connexió es tracta d’un accés clau per redistribuir el trànsit a la ciutat i per fer molt més fluïda, ràpida i segura l’entrada i la sortida d’Igualada per enllaçar amb l’autovia A2 i l’Eix Diagonal. Aquesta important millora, equilibrarà els fluxos de trànsit de vehicles a les entrades i les sortides de la ciutat i alhora dotarà aquest punt de voreres accessibles, carril bici per accedir també a l’Anella Verda.

L’obra suposa una inversió de 13 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya. El projecte de l’obra va començar a elaborar-se al 2016 quan el llavors Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar l’adjudicació de la redacció de l’estudi informatiu del nou vial de connexió de la Ronda Sud d’Igualada amb el nucli urbà.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta