La infermera que acusen d’origen del brot a Igualada: “Jo no vaig anar al dinar, i al CAP no van sospitar del Covid-19”

12665

Jordi Puiggròs.- Més novetats a l’entorn de la roda de premsa que la consellera igualadina de Salut, Alba Vergés, ha fet avui a Barcelona acompanyada del Secretari de Salut Pública, Dr. Joan Guix, atribuïnt a una professional de l’Hospital d’Igualada i a la seva família (clúster) l’origen del brot de coronavirus a la Conca d’Òdena.

La família de la professional d’Infermeria ha fet públic aquesta tarda un comunicat, que han enviat a La Veu de l’Anoia, en la qual ella mateixa, que preserva la seva intimitat, fa saber que ni va assistir al dinar on s’atribueix l’origen de la propagació del virus, ni se li va diagnosticar cap sospita sobre el Covid-19 quan va dirigir-se al Centre d’Atenció Primària d’Igualada.

El comunicat diu literalment el següent:

“Tenint coneixença que s’han donat diverses informacions que indiquen que l’origen del brot de coronavirus a Igualada  està relacionat amb la meva persona, em veig amb l’obligació de demanar una rectificació de la informació incorrecta difosa per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya als mitjans de comunicació:

Sóc la primera infermera de l’Hospital d’Igualada que va ser detectada el dia 9 de març i que està relacionada amb el clúster familiar. Jo vaig ser contagiada per una font desconeguda, però ni jo mateixa ni ningú de la meva família hem viatjat a Itàlia, tal com s’ha difós en diferents mitjans de comunicació. Per tant aquesta informació és incorrecta i s’ha de rectificar.

Avui, 20 de març, en una roda de premsa el Secretari de Salut Pública, Joan Guix, de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que el brot d’Igualada havia tingut origen en un dinar el passat 28 de febrer on es van contagiar diversos professionals sanitaris. S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa doncs no vaig assistir al mateix.

Pel que fa a la meva actuació com a professional sanitària, en el primer moment que vaig tenir símptomes de malaltia vaig anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir COVID-19 ni se’m va fer cap prova en aquell moment ni se’m va diagnosticar de COVID-19. Em van donar la baixa i no vaig tornar a treballar fins que no vaig tenir l’alta mèdica.

Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part. També aprofito per donar ànims al personal sanitari i agrair la seva feina en aquests moments tan complicats”.