La Generalitat aprova el confinament de part de la Conca d’Òdena

5635

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous al vespre el confinament de la ciutat d’Igualada i tota la Conca d’Òdena. Una decisió històrica i inèdita. La decisió s’ha pres en un Consell Executiu extraordinari. Simultàniament es feia, a l’Ajuntament d’Igualada, una reunió en la que hi eren presents els alcaldes de tots els municipis afectats, així com Protecció Civil, Mossos i Policia Local, SEM, Creu Roja i altres persones.

A mitja tarda han arribat a la ciutat més d’una quinzena de furgonetes dels Mossos que s’encarregaran del control d’accessos a la ciutat. Han aparcat a l’interior del dipòsit municipal de vehicles, al costat de l’Hospital, i les imatges ja han corregut a través de les xarxes de seguida. També àudios que asseguraven el tancament de la ciutat.

En roda de premsa, el conseller de l’Interior Miquel Buch, ha anunciat la fase d’emergència 1 a la Conca d’Òdena i farà que es restringeixi la sortida de persones de Vilanova del Camí, Igualada, Montbui i Òdena, en un termini que sembla que es podria allargar fins els 14 dies. A partir de la mitjanit d’avui dijous a divendres quedarà totalment prohibida la sortida de qualsevol persona dels municipis mencionats. La Generalitat dona fins les 12 de la nit d’aquest dijous per tal que tots aquells que vulguin entrar hi sortir ho puguin fer.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que amb dades d’aquest vespre ja son 58 les persones afectades pel coronavirus a Igualada. “Confio molt en els igualadins i igualadines i la resta de veïns de la Conca d’Òdena”, ha explicat Alba Vergés amb la veu trencada. La consellera de Salut ha afegit que aquesta és “una mesura molt necessària per poder contenir el focus i que no s’estengui a altres bandes”.

En la roda de premsa també hi ha intervingut el conseller d’educació, Josep Bargalló, que ha recordat que les classes queden suspeses a Catalunya en les properes setmanes. Per tant, la resta de municipis de l’Anoia que avui encara no havien suspès les classes, sí que ho hauran de fer a partir d’aquest divendres.

Marc Castells: “S’ha de fer cas dels canals oficials”
L’alcalde d’Igualda, Marc Castells, ha volgut tranquil·litzar a la població, “que la ciutadania estigui tranquil·la, tindrem els serveis bàsics garantits i també el subministrament de la població”. Així mateix, ha demanat que tothom segueixi els canals oficials per seguir les indicacions sobre aquest confinament.