Junts per Catalunya i el PSC pacten un nou govern al Consell Comarcal

0
1206

Junts per Catalunya i el PSC han anunciat aquest dilluns al matí en roda de premsa que han arribat a un pacte de govern al Consell Comarcal. Així ho han fet saber dos representants de cadascun del partits, Xavier Boquete i Santi Broch de Junts per Catalunya i Francisco Guisado i Noemí Trucharte per part dels socialistes.

El president comarcal del PDeCAT, Santi Broch, ha argumentat aquest pacte amb la necessitat de canvi de soci de govern després de 12 anys fent-ho amb Esquerra Republicana, “el partit demanava un canvi”, ha explicat Broch. Per la seva banda, el fins ara president del Consell Comarcal i que seguirà sent-ho els propers tres anys, Xavier Boquete, ha volgut remarcar que “la feina feta en els darrers dotze anys amb Esquerra ha estat bona i aquest canvi no obeeix a un retret, sinó a una voluntat d’avançar en activitat econòmica”. Boquete ha recordat que l’Anoia és una de les comarques amb més atur de la demarcació de Barcelona i que un dels reptes que es proposa el nou Consell Comarcal és que això deixi de ser així, “volem generar la nostra pròpia riquesa”, ha acabat.

Des del PSC, tant el president comarca del PSC i exalcalde d’Òdena, Francisco Guisado, com l’alcaldessa de Vilanova, Noemí Trucharte, han justificat l’acord per la “vocació de govern que té el PSC i les ganes que tenim de participar en millores econòmiques i socials a la comarca”. Guisado també ha aprofitat la seva intervenció per agrair a Junts per Catalunya la normalització del PSC, i ha aprofitat per atacar l’ANC Anoia, que en un comunicat fet públic ahir diumenge, amenaçava amb mobilitzacions si alguns dels partits independentistes pactava amb els socialistes. Per Guisado, “aquestes pressions de gent que no representa a ningú son ofensives”. En aquest sentit, Santi Broch també ha justificat el pacte del seu partit amb el PSC “perquè no hi ha cap pacte des de dalt per tal que això no sigui així”, hi ha aprofitat per posar l’exemple d’altres ciutats com Sant Cugat o Figueres en què Esquerra ha pactat amb els socialistes.

Així doncs, Esquerra Republicana, que per primer cop havia estat la força més votada a les eleccions municipals a la comarca de l’Anoia i que serà qui més consellers comarcals tindrà, amb 11, es quedarà fora d’un govern que acabaran formant Junts per Catalunya, amb 10 regidors i el PSC, amb 7. Xavier Boquete en serà el president els primers tres anys i el darrer el càrrec passarà a Santi Broch.

Compartir