27.5 C
Igualada
Diumenge, setembre 26, 2021

Jordi Riba es presenta com a candidat de Socialistes d’Igualada

presentació riba2.jpg

La presentació del candidat de Socialistes d’Igualada (PSC-PM), Jordi Riba, va omplir el passat dissabte la sala d’actes de l’Espai Cívic Centre de militants i simpatitzants. Riba es va presentar com l’alternativa realista a l’actual govern municipal de CiU i ERC, que ha debilitat els serveis als ciutadans. El candidat de Socialistes d’Igualada va assegurar que “som i volem ser diferents al govern actual; la nostra prioritat és la cohesió social”.
Jordi Riba va reconèixer que estem en un moment difícil, però va afirmar que el mou l’esperança per una expectativa de vida millor. Es va comprometre a treballar perquè “a la ciutat ningú es quedi enrere, perquè tinguem una ciutat amb serveis públics a l’abast de tothom, que afavoreixin la cohesió social i on tothom pugui desenvolupar les seves expectatives amb les mateixes possibilitats”.
A més, Riba va deixar clar que la formació que encapçala té les portes obertes a “altres sensibilitats que comparteixin prioritats”. El candidat va explicar que Socialistes d’Igualada entén “la política com un instrument d’obertura i les nostres sigles estan al servei d’un bé superior. Per això, sempre hem obert les portes més enllà de les sigles, per agrupar tothom amb principis d’esquerres i progressistes, com la cohesió social, l’equitat, lluita contra l’atur”.
Riba va repassar també els eixos del seu programa. Per una banda, menys desigualtat, amb polítiques per reforçar la xarxa de protecció que és l’Estat del Benestar, en àmbits com l’educació i l’accés a l’habitatge. En segon lloc més competitivitat, amb una clara aposta per la ocupació, per la industrialització i també amb l’objectiu de diversificar el teixit productiu. I, finalment, un nou municipalisme, amb la transparència i la proximitat com a idees centrals.
Riba es presenta a l’alcaldia amb una àmplia experiència com a regidor al govern i, els darrers anys, a la oposició, un període que assegura que també ha estat enriquidor. Tot i això, va assegurar que “porto més bé estar al govern”. Afegia, en canvi, que “a alguns se’ls dóna més bé estar a l’oposició”, en referència a CiU i ERC. Riba va dir que vol ser alcalde “per convicció d’idees progressistes i per compromís amb la ciutat”, on vol tornar a desenvolupar “una acció de govern progressista i d’esquerres”.
L’acte també va comptar amb l’exalcalde Jordi Aymamí, el periodista igualadí Rafael Jorba i polítics socialistes d’Igualada i la comarca.

El periodista Rafael Jorba va precedir la presentació del candidat amb una introducció sobre “La socialdemocràcia a Europa”. Jorba va afirmar que així trencava 40 anys d’abstinència política en un moment en què la “socialdemocràcia surt a les necrològiques”.
Jorba va reivindicar el paper de la socialdemocràcia en la construcció d’Europa. Va assenyalar que després de la segona guerra mundial, els pares d’Europa van fer que el sentiment de pàtria es pogués harmonitzar amb un sentiment europeu que en els ciutadans es va afegir a l’anterior sense substituir-lo, en un procés sense confrontació que va ser clau per a la pau.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

A la Boutique Hotel Cal Roure, “Plou a l’escala”, de Kima Guitart, o l’art de pintar les sedes

La Boutique Hotel Cal Roure, a la plaça de l’Ajuntament, més enllà de donar vida a un singular edifici del patrimoni arquitectònic igualadí, amb...

El Casal de Calaf celebra el 125 aniversari amb una gran festa

Aquest diumenge el Casal de Calaf està de festa: compleix 125 anys i per celebrar-ho ha programat diversos actes. A les 12 del migdia es...

Les obres de la plaça Picasso de Vilanova, a punt de començar

L’Ajuntament de Vilanova del Camí entoma una de les obres més importants del mandat, la remodelació de la plaça Picasso, una de les més...

“Hem de ser responsables i pensar en global. Que les oportunitats vinguin és millor que buscar-les fora”

El proper 24 d’octubre Jorba viurà una consulta popular per conèixer la seva postura sobre el polígon industrial inclòs en el Pla Director Urbanístic...

L’editorial: Bona Fira, i bona economia!

Aquest divendres es va estrenar la 68a edició de la fira multisectorial d’Igualada, i, després d’any i mig de pandèmia, comencen a veure’s els...
Compartir