10.1 C
Igualada
Diumenge, 10 desembre 2023

Un article de

Jorba implementarà el model de Taxa Justa d’escombraries
J

Publicitat

Jorba juntament amb Castellolí, St. Martí de Tous i Carme serà un els primers municipis de la comarca de l’Anoia en implantar el nou model de Taxa Justa d’escombraries, un nou sistema de càlcul de la taxa de residus segons la generació de cada llar.

Des de fa 4 anys Jorba ja té implementat el servei de recollida porta a porta que l’ha portat a reciclar el 90% dels residus. Ara, ha arribat el moment de fer un pas més amb aquest nou model que consisteix a aplicar de forma més justa les taxes d’escombraries municipals pagant en funció del volum de deixalles que es generen.

Per tal que el veïnat disposi de la informació necessària, pròximament es realitzarà unes sessions informatives sobre aquest nou model. Totes les persones usaries han rebut aquests dies una carta amb un codi QR de registre a aquestes trobades en les quals es donarà tota la informació necessària.

La primera sessió de presentació de la implantació del model Taxa Justa tindrà lloc el dimarts 21 de juny a les 19 h. També el dilluns 27 de juny a les 11h, dimecres 29 a les 19h i dissabte 2 de juliol a les 12,30, 18 h i 19h es duran a terme noves presentacions presencials. Totes elles tindran lloc a l’Ajuntament de Jorba. La durada és de 30 m i no cal inscripció prèvia.

També és previst la realització de sessions en línia. Aquestes tindran lloc el dimarts 21 a les 16,30 h, dijous 23 de juny a les 10 h, dimarts 28 a les 13 h i a les 18 h i el dijous 30 a les 19 h. Per seguir-les cal inscripció prèvia.

L’alcalde de Jorba, David Sànchez explica que aquest nou sistema potenciarà encara més el reciclatge i farà que les taxes que es paguin siguin més equitatives i justes.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies