Igualada enceta la fase 1 amb el 85% del comerç obert

137
ACN – Igualada ha entrat, aquest dilluns, a la fase 1 de la desescalada. Un 85% dels botiguers, segons l’entitat de comerciants Igualada Comerç, han optat per tornar a apujar la persiana. Les arteries comercials de la ciutat, com la rambla de Sant Isidre, eren plenes de gent ja des de primera hora. També les terrasses.
A la plaça de la Creu, Ferran Castaño va arribar a les 8 del matí al seu establiment, Fel cafè. Ja tenia gent que li deia que feia tard. “La gent es veu animada”, assegurava. Tot i reconèixer que se li fa “estrany” treballar en aquestes condicions, es mostrava esperançat. “Sembla que de mica en mica la ciutat es va despertant d’aquest malson”, afegia.
L’establiment de Castaño és un dels quatre que va obrir a la plaça de la Creu en el dia 1 de la desescalada a la capital de l’Anoia. La Isabel Barbero va ser una de les primeres clientes. Després de sortir a passejar, va optar per asseure’s a fer un cafè amb uns amics. Malgrat els nous protocols, Barbero es mostrava contenta. “Ja ens acostumarem”, deia.El comerç ha respost
Segons la presidenta d’Igualada Comerç, Laura Llucià, “malgrat el neguit, el comerç tenia ganes d’obrir”. Des de l’entitat calculen que ho va fer un 85%, majoritàriament botigues. En el cas de la restauració, explica, la xifra no va ser tan elevada. Tampoc en el sector de les agències de viatges, on poques van optar per apujar la persiana.

Llucià confia en la bona resposta dels igualadins. “Creiem que la gent s’ha adonat de la importància que té el comerç local”, assegurava, tot recordant que setmanes enrere la capital de l’Anoia “semblava una ciutat fantasma”.

Carrers plens
Vials com la rambla de Sant Isidre, tancada al trànsit amb motiu de la fase 1, mostraven aquest dilluns una imatge completament diferent de la de les darreres setmanes. Gemma Cubí, que hi té la botiga de roba Elle, explicava que malgrat que aquests dies ha estat oberta amb cita prèvia, arrencava una nova setmana amb “moltes ganes i il·lusió”. “Ens hem de bellugar, no podem estar més dies tancats”, assegurava, tot afegint que “crec que si som prudents i ho fem tots bé, ens en sortirem”.

A pocs metres, al carrer del Clos, l’Anna Torner, propietària d’una botiga d’antiguitats, també es mostrava esperançada. “Ha estat complicat sobreviure aquests dos mesos”, reconeixia. Aquest dilluns reprenia l’activitat “amb ganes de recuperar la normalitat de sempre i que tot surti bé”.