8.3 C
Igualada
Diumenge, febrer 28, 2021

Igualada acull la 1a. Jornada de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de l’Anoia

IMG_3499.JPG

Demà, 4 de març, a les 6 de la tarda, a les instal·lacions de 4D Healt (antic Hospital), tindrà lloc la 1a. Jornada de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de la comarca, una associació que té per objectiu informar, orientar i donar suport als malalts d’esclerosi múltiple, així com a les seves famílies i totes aquelles persones interessades.
La jornada serà presentada per Dolors Canal, presidenta de l’Associació i pel Dr. Fermí Capdevila, regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Igualada.
La jornada comptarà amb la participació de la Dra. M. Teresa Bernal, neuròloga de l’Hospital d’Igualada, qui farà una dissertació sobre la incidència de l’esclerosi múltiple a la nostra comarca.
Posteriorment, la Dra. Mar Tintoré, coordinadora del Servei de Neurologia-Neuroimmunologia i cap assistencial del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya, parlarà sobre la malaltia, sobre els diversos tractaments i sobre tota la tasca de recerca i investigació que s’està duent a terme.
També es comptarà amb la presència de la Sra. Rosa Masriera, directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, qui explicarà la tasca de la Fundació.
L’acte acabarà amb un torn obert de preguntes i amb un refrigeri a tots els assistents.
“Tota aquesta jornada que hem preparat des de l’Associació per l’esclerosi Múltiple -explica Dolors Canal, la seva presidenta- ha estat un gran repte per a nosaltres, que som una associació petita, encara poc coneguda però que estem fent una tasca que considerem molt important d’ajuda, suport i informació a totes aquelles persones que pateixen aquesta malaltia, que és molt desconeguda per a la majoria de gent i que n’afecta més de la que ens pensem”. La jornada s’ha preparat gràcies a la feinada que han fet els membres de l’associació i a la coŀlaboració inestimable d’un seguit de persones, empreses, entitats i mitjans de comunicació de la comarca que han a aportat el seu granet de sorra en la seva preparació.

L’esclerosi múltiple, una malaltia molt desconeguda
L’esclerosi és una malaltia en què el sistema immunitari propi actua contra la mielina, una substància de la coberta de les fibres nervioses. El sistema nerviós central pot anar perdent la seva funció a diferents parts del cos. És una malaltia neurodegenerativa, crònica i no contagiosa.
L’esclerosi pot afectar a qualsevol persona, sigui de l’edat que sigui i sense avís previ.
La Soraya Peláez és una noia jove que forma part de l’Associació anoienca, que fa 10 anys que pateix la malaltia. “Va començar de cop, un dia no vaig poder moure un braç i a partir d’aquí vaig entrar en un període proves i més proves fins arribar al diagnòstic: l’esclerosi múltiple”, explica la Soraya. Actualment a la Soraya encara no li han trobat el tractament adequat per millorar la seva qualitat de vida i aquest fet “angoixa molt -explica ella- a tu i a la teva família. És molt difícil assumir que sempre estaràs malalt, que no tornaràs a ser el mateix. La meva filla de 10 anys va haver d’anar al psicòleg perquè tenia moltes pors. Per això és molt important la tasca d’acompanyament i d’informació que fa l’associació. Sense la seva ajuda estaríem molt sols”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir