18.5 C
Igualada
Dimecres, octubre 21, 2020

Gestionar

Jaume Singla

 

Hores d’ara el poble, és a dir nosaltres, ja ha donat la seva opinió. Els vots populars han repartit els regidors als diferents pobles de la comarca. En alguns llocs s’ha provocat el canvi de majoria governant, en altres s’ha reforçat la que ja existia i en no pocs llocs, s’han eliminat grups que tenien presència a l’ajuntament i ja no la tenen.

Només queda definir el Consell Comarcal i la presidència de la Diputació, però a nivell municipal podem considerar que tothom és al lloc que li correspon i el poble -és a dir, nosaltres- no hi podrem tornar a incidir fins d’aquí a quatre anys.

Fins al dia de les eleccions, els partits s’han esforçat per convèncer-nos de les seves bones intencions, que els seus candidats són els millors i que a partir de votar-los, la ciutat o el poble estarà més ben gestionat. El poble –és a dir nosaltres- hem escoltat i en la majoria de casos ens hem rumiat molt bé el vot abans de dipositar-lo a l’urna. Ara el que volem és que els guanyadors s’esforcin per complir amb el seu compromís i els perdedors –és un dir- facin amb honradesa la seva tasca de control.

Cada població té la seva pròpia problemàtica i cada ciutadà te la seva pròpia opinió. Cada equip de govern municipal està format per persones amb capacitats diferents que en alguns casos, mai hem pogut esbrinar ja que és la primera vegada que arriben al consistori. Però hi ha una cosa que és o ha de ser, comú a tots: el compromís de treballar pel bé comú i administrar amb la màxima honradesa.

Però no n’hi ha prou. Alguns volen utilitzar el seu càrrec per a fer carrera política. Aquesta és una vocació ben honrada… si no fos perquè molt sovint per fer carrera política és més important tenir padrins dins del partit respectiu, que defensar els interessos del poble…. és a dir de nosaltres.

Els partits ja tenen el que volien –el nostre vot- i ara nosaltres els hem d’exigir que per damunt de carreres polítiques, el que han de fer alcaldes i regidors és treure la comarca de la situació de depressió que es viu en no pocs àmbits.
Si mirem enrere podem tenir la temptació d’enyorar temps passats quan podíem presumir d’uns excel·lents serveis sanitaris, d’uns nivells de vida envejables, o d’una situació pràcticament de plena ocupació. No en farem res de lamentar-nos pel que s’ha deixat perdre, és millor exigir als nostres alcaldes i regidors el seu compromís de servir al municipi amb la mirada llarga i esperit de servei. El que hem de fer és exigir-los el compliment del seu compromís amb el poble.

En aquesta exigència haurem de ser molt rigorosos tots nosaltres no només perquè l’administració pública ens xucla molts diners, sinó perquè te molta capacitat de condicionar el futur. I el poble –és a dir nosaltres- només tenim la decisió un cop cada quatre anys.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Acadèmia Igualada edita el llibre “Descrobrim l’Anoia”

L’Acadèmia Igualada ha editat el llibre “Descobrim l’Anoia” amb la voluntat de donar a conèixer al nostre alumnat el territori, la història, la cultura...

Som-hi proposa crear una cooperativa local de repartiment a domicili

Davant les restriccions que s’han aplicat i les que poden aplicar-se els propers dies, el grup municipal d’Igualada Som-hi proposa que el govern de...

Darrers dies per sol·licitar l’ajut de les beques de transport de Capellades

Fins el dijous 29 d’octubre es poden sol·licitar les ajudes al transport per als estudis postobligatoris que convoca un any més l'Ajuntament de Capellades. Tal...

Junts demana “rigor i concreció” en les baixes dels treballadors de fora la Conca afectats pel confinament

Després que Esquerra anunciés que el BOE ja reconeixia com a accident laboral la impossibilitat dels treballadors de fora de la Conca d'Òdena d'anar...

ERC Igualada proposa cobrar menys impostos als bars i restaurants

ERC Igualada s’ha reunit amb el gremi d’Hostaleria de l’Anoia per mostrar el seu suport i s’ha compromès a proposar mesures municipals per ajudar-los...
Compartir