Finalitza una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

30

El passat divendres 21 de juny va finalitzar la tercera edició de l’any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

El curs ha constat de vuit sessions de dues hores, durant les quals s’han impartit coneixements de geografia, història, cultura catalana, festes locals, funcionament dels serveis públics, cossos de seguretat, món laboral o llei d’estrangeria, entre d’altres. Enguany també s’ha realitzat la visita a l’Ajuntament d’Igualada, en què els alumnes han estat rebuts al Saló de Sessions consistorial per Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Relacions institucionals.

En aquesta edició hi han participat 24 alumnes de fins a tretze nacionalitats (Marroc, Espanya, Colòmbia, Perú, Veneçuela, Brasil, Armènia, Ucraïna, República Dominicana, Xina, Bolívia, Hondures i Pakistan) . Tots fan una valoració positiva del curs, ja que els ajuda a guanyar coneixement i autonomia dins la societat d’acollida.

La pròxima edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana serà al mes d’octubre.