18.5 C
Igualada
Dimecres, octubre 21, 2020

Èxit de participació en les diverses activitats per recaptar diners en la lluita contra el càncer infantil

A Vilanova del Camí ha estat un cap de setmana de solidaritat amb la investigació del càncer infantil i concretament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona de la mà del Grup Candeler per Cristian Òdena – Igualada.

El Grup Candeler per Cristian Òdena – Igualada ha estat present en les diferents activitats solidàries que s’han fet en el marc del Dia Mundial contra el càncer infantil. Divendres a les xocolatades de Vilanova del Camí, organitzades per les AMPA i les escoles; també a la Pobla de Claramunt i en el festival solidari de dansa a l’Ateneu Igualadí i diumenge, a Òdena, amb un reeixit vermut musical solidari.

La iniciativa “Taca’t pel càncer infantil” impulsada per un grup d’associacions de famílies de pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu, arribava a la tercera edició i ara per ara ja compta amb més d’un miler d’inscripcions, superant la participació de l’any passat i triplicant amb escreix la xifra de la primera edició.

Carmen Robles i Rosa Prat, al capdavant del Grup Candeler a la conca d’Òdena, van agrair totes les col·laboracions i destaquen la possibilitat d’arribar a assolir el repte previst enguany, amb les 1.200 xocolatades (xifra dels casos d’infants amb càncer a Espanya) a les quals encara hi ha temps de sumar-se. De fet l’Escola Pompeu Fabra la farà la setmana que ve, dimecres 26 de febrer, a les 17 h.

Des de l’AMPA del Joan Maragall han fet pública la dotació de 555 € que van aconseguir amb la venda del berenar solidari que va comptar amb una gran implicació de les famílies. A més, la recaptació de Pulseras Candela va ser de 330€. I a l’escola Marta Mata, a falta de conèixer les dades de la xocolatada, sabem que han estat 185 € els que s’ha recollit des de Pulseras Candela. També a la Pobla de Claramunt van recaptar 205 € durant la xocolatada.

D’altra banda, divendres a la tarda es va fer també un festival de dansa solidari a l’Ateneu on també van recollir 285 € amb la venda de les polseres. I també entre dissabte i diumenge, el Club Futbol i Escola de Futbol Base de la Pobla de Claramunt va recollir 285 €.

Però sens dubte una de les activitats més reeixides va ser la segona edició del vermut solidari que es va fer diumenge, a Òdena, on es van recollir fins a 1.325 €. El Centre Unió Agrícola es va omplir de gom a gom i tots els artistes van posar emoció i entrega en una activitat que segons Rosa Prat, ha superat fins i tot la de l’any passat, gràcies a la complicitat de diferents artistes anoienc i les nombroses col·laboracions.

Més de 36.000 € gràcies a les Polseras Candela en només un any
Tot i que el Grup Candeler per Cristian Òdena Igualada fa poc més d’un any que desenvolupa la seva tasca solidària a la comarca, ja han aconseguit fer arribar més de 36.000 € a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

El mes de juliol van lliurar un xec de 20.591 euros recollits de les diferents campanyes a la comarca, als quals cal sumar gairebé 600 euros més de l’artista David Polo, que destina el 5 % dels beneficis del seu disc “Agujetas en el alma”.

Però el degoteig de col·laboracions i aportacions continua i del segon semestre de l’any 2019 ja tenen preparat un altre xec per lliurar aquest mes de febrer amb 15.680 €. Des de l’entitat fan públic periòdicament les quantitats que van aconseguint i fins i tot a risc de fer-se pesades, com assegura Carmen Robles, el seu interès és la transparència absoluta i publiquen a Facebook cada vegada que fan un ingrés.

El Grup Candeler compta amb una bona colla de persones voluntàries que col·laboren amb aquest projecte. A la conca d’Òdena ja són una vintena de voluntàries estables, fins i tot algunes octogenàries, les que col·laboren en aquest projecte. Fan tallers tots els dijous de 15:30 a 18:30 h al Centre Unió Agrícola d’Òdena i també cada dimarts, de 16 h a 18 h a l’Espai Cívic Centre. Els tallers estan oberts a tothom qui vulgui participar-hi.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Acadèmia Igualada edita el llibre “Descrobrim l’Anoia”

L’Acadèmia Igualada ha editat el llibre “Descobrim l’Anoia” amb la voluntat de donar a conèixer al nostre alumnat el territori, la història, la cultura...

Som-hi proposa crear una cooperativa local de repartiment a domicili

Davant les restriccions que s’han aplicat i les que poden aplicar-se els propers dies, el grup municipal d’Igualada Som-hi proposa que el govern de...

Darrers dies per sol·licitar l’ajut de les beques de transport de Capellades

Fins el dijous 29 d’octubre es poden sol·licitar les ajudes al transport per als estudis postobligatoris que convoca un any més l'Ajuntament de Capellades. Tal...

Junts demana “rigor i concreció” en les baixes dels treballadors de fora la Conca afectats pel confinament

Després que Esquerra anunciés que el BOE ja reconeixia com a accident laboral la impossibilitat dels treballadors de fora de la Conca d'Òdena d'anar...

ERC Igualada proposa cobrar menys impostos als bars i restaurants

ERC Igualada s’ha reunit amb el gremi d’Hostaleria de l’Anoia per mostrar el seu suport i s’ha compromès a proposar mesures municipals per ajudar-los...
Compartir