Èxit d’assistència a la 2a jornada de promoció del Parc Natural de Montserrat al Bruc

55

SONY DSCEl passat diumenge va tenir lloc al Bruc la segona jornada per impulsar el Parc Natural de Montserrat, organitzada per l’ajuntament del municipi, amb l’objectiu de fer costat als productors locals i de l’entorn i posar en valor la feina dels petits productors i artesans de la zona.

Durant tot el dia es van organitzar diferents activitats adreçades a tots els públics, i l’assistència va ser notòria en totes elles, demostrant un interès per aquells aspectes que tenen a veure en conèixer els espais més propers, tallers de cuina saludables, elaboració de begudes tradicionals i xerrades.

La fira de productors i artesans de Montserrat, a la plaça de l’ajuntament, va estar tot el matí concorreguda amb diferents activitats pels més petits, com un corralet amb animals, taller de postes de Nadal, taller de ventar olives i un rocòdrom. Alguns veïns van comentar que “aquest any ha vingut molta gent, fa goig”. Les diferents activitats organitzades van ser variades per a totes les inquietuds i els visitants ho van valorar en positiu. A la tarda dos documentals, “l’Agronauta” i “Homo Montserratinus” van omplir el teatre del Casal Familiar amb més assistència de l’esperada.

Esmentar el taller de pedra seca que va tenir lloc als horts del torrent de l’illa. Un expert va explicar i ensenyar als assistents com es construeix un marge de pedra seca, sense cap més element que aquest. Un taller peculiar i diferent però alhora interessant perquè aquestes construccions tenen un gran valor històric i són un referent en molts indrets del País. En el pobles petits com el Bruc, els marges i construccions de pedra seca han format part dels paisatges agrícoles, i encara en formen, i veure com es construeix “et dones compte que no és fàcil i si es fa bé, dura per sempre”, comentava un assistent.

Vicenç Moliner, regidor de Medi Ambient del consistori, va comentar que “estem molt contents per l’alta participació i esperem anar consolidant aquesta jornada per apropar elements i activitats poc conegudes als veïns i visitants”.

Conxita Costa