ERC veu ànsies de poder i la “mà negra” de Marc Castells en el pacte Junts+PSC al Consell

0
808

Esquerra Republicana a l’Anoia ha fet avui una valoració de l’anunci de pacte de Junts per Catalunya i PSC al Consell Comarcal, acabant així amb 12 anys d’acord de les dues forces independentistes a la corporació anoienca. El portaveu republicà, el calafí Jordi Badia, ha indicat que “veiem raons personals de mantenir el poder al preu que sigui per part de Junts per Catalunya. Nosaltres els hem donat suport durant 12 anys, quan ells guanyaven a les eleccions municipals a la comarca, i ara que hem estat nosaltres la primera força, opten per canviar el pacte. Està clar que és per mantenir-se en el poder. Tot el demés no els interessa”.

Badia afegia que si bé en d’altres poblacions del país també hi ha hagut pactes similars o d’Esquerra amb el PSC, “en el cas de l’Anoia nosaltres hem respectat votar a l’alcalde de la força més votada i prioritzar els pactes de país, excepte en un lloc, a la Pobla, i vam actuar en conseqüència”, referint-se a la destitució del regidor Albert Duran, just en el municipi del qual era l’alcalde el també president de Junts per Catalunya a l’Anoia, Santi Broch. “Podem entendre que li dolgui personalment el què li va passar, però no pot ser que es trenqui un pacte al Consell Comarcal per un únic cas”.

Junts ha adduït també raons de dinamització econòmica per decidir-se a pactar amb el PSC, un partit favorable al 100% amb el projecte del macropolígon de Can Morera, a Òdena. “El Consell Comarcal no hi té competències, en aquest tema, no n’hem parlat mai”, ha reblat Badia, qui ha recordat igualment que “ens hem fet un fart de trucar per parlar amb Junts per Catalunya a la comarca i ni tan sols s’han dignat a asseure’s, una actitud que ratlla la mala educació”. Per al portaveu “som víctimes del nostre resultat, si haguéssim perdut a la comarca, ells ens haguéssin vingut a buscar, segur. D’altra banda també ha influït que hàgim guanyat el Diputat Provincial, i han acabat actuant a despit. Nosaltres sempre hem prioritzat l’acord amb Junts, fins i tot oferint la presidència durant dos anys”.

Malgrat la situació, Badia recalca que “nosaltres continuarem amb la mà estesa, i a favor dels projectes que siguin positius per a la comarca, tot i tenir clar que aquest govern no representa del tot el què és aquesta comarca. Si el Consell d’Alcaldes fos una segona cambra del Consell Comarcal, ho podríem tombar tot”.
Per al president comarcal d’ERC, el tousenc David Alquézar, “el pacte lògic era el que oferíem nosaltres, el país necessita acords en aquesta línia, però no ha estat possible, sobre tot per la mà negra de Marc Castells, ell ha estat el que ho ha mogut gairebé tot”.

Compartir