ERC se suma a la idea de la moneda local per impulsar el comerç d’Igualada
E

25 d'abril de 2018

Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat la creació d’una moneda igualadina, l’”I-gual”, d’ús exclusiu en els comerços de la ciutat i que serviria per fidelitzar els clients i “fomentar l’hàbit de compra dels ciutadans a la ciutat”. D’aquesta manera els republicans volen “fomentar que els igualadins comprin a la ciutat i als comerços de proximitat en lloc de fer-ho a fora” i asseguren que perquè això passi “es necessiten fórmules diferents i innovadores per tal de modernitzar les relacions comercials de la ciutat”. Amb una moneda ciutadana local es fomenta que el diners circulin i que quedin en els petit i mitjà comerç de la ciutat.

L’”I-gual” és una moneda ciutadana digital, amb paritat 1 a 1 respecte l’euro, que permetria fer el pagament de les compres a través d’aquest nou instrument, gestionat per l’ajuntament i els comerciants, i que també se li associarien una sèrie de promocions, descomptes i avantatges. Segons ERC, “la fidelització a través d’un programa de punts ha donat bons resultats en d’altres ciutats que s’ha implementat o s’està implementant” i destaquen que “amb aquesta moneda local els ciutadans tindran més eines que facilitaran les compres i alhora els permetrà estalviar de manera significativa en les compres que es facin per part dels ciutadans”. A més a més ERC planteja la moneda com a una eina per tal “d’associar-hi promocions en campanyes puntuals i fins i tot obren la porta a associar-hi ajudes i complements que revertirien directament tant en els consumidors com en el comerç de la ciutat”.

De d’Esquerra asseguren que “hem d’ajudar al petit i mitjà comerç de la ciutat ja que està en una situació molt greu i difícil, i cada cop és més habitual veure persianes abaixades a la nostra ciutat. Si el govern d’Igualada no fa res per canviar-ho, ens trobarem en una situació comercialment encara més deprimida i amb uns comerciants veient-se obligats a tancar”.

Paral·lelament, a través d’aquesta moneda els republicans proposen “incloure-hi campanyes i mecanismes per tal de fomentar que quan els ciutadans van a comprar ho facin a Igualada i no en d’altres ciutats” ja que això permetrà “mantenir els llocs de feina del comerç local i també crear-ne de nous. O ens posem a treballar per revertir la situació d’estancament i tancament de comerços de la ciutat o a Igualada acabarem perdent a mig termini tot el teixit comercial de la ciutat”.

Finalment el grup d’ERC presenta una bateria de 30 propostes per tal d’ajudar, incentivar i promocionar el petit i mitjà comerç, com ajudes al pagament del lloguer, la modernització dels establiments o ajudes a la digitalització dels comerços.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta