7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Entra en funcionament a Calaf el nou Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç

Calaf.jpg

Els infants de Calaf i dels municipis de l’entorn disposaran a partir del proper dilluns d’aquest nou servei, que va inaugurar-se dijous en el marc de la Festa Major d’Hivern. El centre el gestionarà APINAS, i atendrà les famílies amb infants que presentin algun problema de desenvolupament, ja sigui físic o psíquic.

La inauguració del Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) va aplegar nombroses persones i professionals de l’atenció a la salut i a la infància, que van voler conèixer en primera persona les noves instal·lacions, ubicades als baixos dels pisos Visoren del carrer de Francesc Macià. El Centre compta amb un espai de recepció i sala d’espera i tres aules per a l’atenció personalitzada, a més d’un petit magatzem i el lavabo adaptat.

Les sales són lluminoses i compten amb mobiliari especialment dissenyat per atendre els infants i les seves famílies. Un espai ben adequat per a una tasca d’allò més important: detectar possibles problemes en el desenvolupament dels nens i nenes i tractar-los des del principi. Qui portarà a terme aquesta feina és un equip interdisciplinar, format per psicòlegs, logopeda, fisioterapeuta, treballadora social i neuropediatra.

Atenció integral als més menuts
Així doncs, el CDIAP atendrà els infants que presentin alguna dificultat en la seva maduració, tant a nivell físic (motriu, respiratori, sensorial…) com psicològic o social. Els professionals es coordinaran amb els centres educatius i el centre d’atenció primària que, juntament amb les famílies, són els qui detecten en primera instància si hi ha algun problema en el desenvolupament de l’infant. De moment, el Centre obrirà dos dies a la setmana, dilluns i divendres, però la idea és que l’horari pugui ampliar-se en funció de la demanda.

El projecte és el resultat de la col·laboració público-privada entre la Diputació de Barcelona, que ha lliurat a la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca una subvenció de 112.684 euros per a les obres i equipament de la instal·lació; l’Ajuntament de Calaf, que cedeix el local; i l’entitat sense ànim de lucre APINAS, que s’encarregarà de la gestió i es farà a càrrec de les despeses de manteniment. També es compta amb el suport del Consell Comarcal i de la Generalitat de Catalunya.

En l’acte d’inauguració l’alcaldessa, Maria Antònia Trullàs, va agrair la col·laboració de tothom que ha fet possible el projecte, i va recordar que una bona atenció als infants garanteix una millor societat futura. El representant de la Diputació, Ramon Castellano, va destacar l’esforç de les diverses administracions, mentre que Carme Canela, directora dels Serveis Territorials de Benestar i Família, va posar èmfasi en la tasca dels professionals. Enric Fillat, president d’APINAS, i Xavier Boquete, president del Consell Comarcal, van parlar de la importància d’acostar un servei tan necessari al territori. L’acte també va comptar amb alcaldes i regidors de la MIVS, així com nombrosos professionals de l’educació i de la salut.

El CDIAP de Calaf restarà obert els dilluns i els divendres de 9.00 h a 14.00 h. El seu telèfon de contacte és el 93 869 91 98.

Compartir

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies