Enric González (CBI): “Crec que el millor pel CBI és créixer en passos curts i ferms”

154

Enric González és l’entrenador del primer equip femení del Club Bàsquet Igualada i també és seleccionador mini femení de Catalunya. Des de fa molts anys, l’Enric està fortament vinculat al bàsquet femení i ha entrenat a diferents clubs d’alt nivell. Parlem amb ell per valorar la situació de les noies que practiquen aquest esport i per saber com es treballa a la part femenina del club.

Quin nom té el CBI dins el bàsquet català?
Té un nom important i respectat. Té moltíssims equips a la base, i hi ha molts pocs clubs a Catalunya que moguin tants nens i nenes com el CBI. A part, té un sènior masculí a EBA i un sènior femení a Copa Catalunya. Dins el bàsquet català el club té molt potencial, tant de present com de futur.

Enguany Igualada té la capitalitat del bàsquet femení català. Com ho valores?
Molt content que la ciutat hagi decidit ser-ho. Igualada s’ho mereix i em sembla fantàstic. Crec que seria important no desaprofitar aquesta oportunitat per fer moltes coses i per implicar-se en el bàsquet femení català. L’estructura del bàsquet femení al club és molt atractiva, amb equips com el júnior o el cadet a preferent, la màxima categoria catalana. Així, aprofitaria l’oportunitat per donar a conèixer la ciutat i el club, i animo a tothom a gaudir d’aquesta capitalitat.

Costa trencar prejudicis en l’esport femení?
Costa molt. Al CBI s’han trencat barreres per a fer que almenys jugar a bàsquet no surti car o no els hi costi res a les jugadores. En molts clubs la part masculina predomina i té millors hores per entrenar, o les millors pistes. Fins i tot si el club té dos pavellons, el masculí té el millor pavelló, encara que el sènior femení estigui a una categoria superior al masculí. A Igualada, per sort, s’ha fet una passa endavant i s’ha donat al femení la importància que realment té.

Com veus el Club Bàsquet Igualada a mig termini?
El veig creixent, i seria bo que creixés en passos curts i ferms. No ens podem tirar per la pendent de cop. Al sènior femení, últimament hem pogut fitxar a jugadores de molta qualitat, però crec que aquest no hauria de ser l’objectiu final del CBI. A la nostra categoria, a Copa Catalunya, estem veient com altres equips s’estan omplint de jugadores de fora, però l’Igualada no té aquesta filosofia. Amb el potencial que tenim a la base, cal fer pujar jugadores dels equips del club i nodrir els sèniors. Tenim un bon exemple en la part masculina del club, on tenim un sènior “B” i un “C”, i un sots-21, i que estan fent debutar jugadors per així tenir futurs recanvis pels jugadors del primer equip. Crec que hem de seguir aquesta línia i estic convençut que ho aconseguirem fer.

Otger Gabarró