Una enquesta feta a Capellades constata que un 19% de la població té un risc alt de ser diabètica

45

Una enquesta que han fet professionals del CAP Capellades posa de manifest que el 19% de la població estudiada té un risc alt de ser diabètica i que un 21% té un risc moderat de ser-ho. Per evitar que es desencadeni la malaltia, a cadascuna de les persones de risc se les ha derivat a un control al CAP i entre les recomanacions que se’ls han fet hi ha les de canviar els seus hàbits per uns de més saludables.

Per aconseguir uns resultats tan fiables com sigui possible, l’enquesta s’ha fet sobre el qüestionari Findrisk, en el marc d’un projecte que porta a terme la Fundació Jordi Gol i Gurina de l’ICS. Un 42% de les persones enquestades han estat dones i un 58%, homes. Un 39% del total tenien menys de 45 anys. El resultat individual de cada enquesta permet determinar el risc dels participants de patir diabetis en el termini de deu anys.

Algunes de les dades que s’han obtingut revelen un fet interessant en relació amb els hàbits dels enquestats: posen de manifest una tendència creixent a tenir cura de la pròpia salut. Així doncs, un 70% dels consultats diuen que practiquen una activitat física almenys 30 minuts diaris i un 82% afirma que consumeix verdures i fruites tots els dies de la setmana.